Ciorba de Orez cu Mazare si Piept de Pui

Complexitate
redusa
Ciorba de Orez cu Mazare si Piept de Pui

Ingrediente

  • telina
  • pastarnac
  • ardei gras
  • ceapa
  • un piept de pui (250-300g)
  • mazare (200-300g)
  • 3 oua
  • smantana (200g)
  • sare
  • piper alb
  • frunze de telina pentru ornat

Mod de preparare

Se folosesc doar legume albe pt ca este o ciorba alba, dar pata de culoare o constituie mazarea. Eu am folosit doua pungi de orez, (o cutie contine 4 pungi si costa in Kaufland 3-4 ron).

Le-am pus in apa cu sare pana a dat in primul clocot, apoi 10 min. la foc mic. Cand s-au umflat pungile, le-am luat de pe foc si le-am pus in apa rece. Apoi am pus orezul pe o farfurie si am mai dat cu furculita prin el, ca se mai gasesc boabe negre sau cu hospe (mizerie, adica).

Se taie marunt telina, pastarnacul, ardeiul, ceapa (eu le-am dat la robot) si se pun intr-o oala cu putin ulei sa se distuie. Cand ceapa devine transparenta, se adauga pieptul de pui, spalat, uscat si taiat bucatele.

Cand prinde culoare carnea, se adauga apa. Dupa primul clocot, se da la foc mic 30 min. Orezul era gata, mazarea era gata fiarta si ea, astfel incat doar le-am adaugat si am batut repede 3 oua pana au facut spume, am pus smantana din belsug (200-250 g) si am turnat in oala cu ciorba trasa de pe foc si-am amestecat.

Am condimentat cu sare si piper alb, ca sa fie totul alb si am servit, ornand farfuria cu o frunza de telina.
Ca acritura, noi folosim o salata de ardei iute facuta de soacra mea si ne punem cate o lingurita in farfurie, nu in oala, deoarece i-am dat si lu'ala micu' :-)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
4
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Supa din cartof dulce cu lapte de cocos
Bucataras.RO

Supa din cartof dulce cu lapte de cocos

    O supă cremă fină și tare gustoasă, numai bună de savurat  pe perioada postului mare. Consider că...

Supa din cartof dulce cu lapte de cocos
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola