Ciorba de Fasole Boabe

Postat pe: 07-09-2011
(2)

Ingrediente

1/2 kg fasole boabe
1 morcov median
2 cepe mediane (chiar si ceapa verde)
1 ardei rosu median
1 ardei verde median
optional: 150 g jambon sau afumatura de porc
2 linguri de vegeta de legume
sare
1 lingura cimbru
2 catei de usturoi
3-4 linguri de ulei (de preferat de masline)
2 linguri pasta de tomate

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Se pune fasolea la inmuiat de seara pana dimineata.

Se face o prajeala astfel: se toaca ceapa, ardeiul si morcovul in cubulete mici. Se pune o tigaie la incins cu uleiul si se caleste intai morcovul, apoi ardeiul, apoi ceapa adaugandu-le pe rand, in aceasta ordine. Se pote adauga putina apa ca sa se inabuse mai bine.

Ultima data se adauga pasta de tomate si se mai clocoteste puti. Se da deoparte si se acopera cu un capac.
Se fierbe fasolea intr-o oala mare, chiar in oala in care se va prepara ciorba.

Se lasa sa clocoteasca 10 minute dupa care se arunca prima apa si se pune din nou fasolea la fiertcu apa calda de data aceasta. Dupa jumatate de ora se incearca fasolea si daca este tare se mai fierbe putin.

Cand incepe fasolea sa se inmoaie se adauga prajeala de mai sus si afumatura taiata in cubulete micute, de marimea unei taste de calculator si se mai lasa sa fiarba vreo 15 minute. Se adauga vegeta, sarea, grauntii de usturoi taiati feliute, se mai da vreo 2-3 clocote si se ia de pe foc.

I se aduga cimbrul si se acopera cu un capac.
Pofta buna.
Se serveste cu muraturi, usturoi verde, ceapa verde, salata de varza acra etc.

Pt cine are oala cu presiune rapida e mai bine, caci la aceasta oala magica fasolea eu o fierb in 15 minute si iese numai buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciorba de Fasole Boabe" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

madamcoco
•  12.01.2012 16:48:37

De acord cu tine, insa eu cunosc persoane carora le place sa manace ciorba de fasole acompaniata de muraturi.

liviuemil
•  04.01.2012 15:51:54

Pai daca e ciorba atunci poti spune ca e felul I.Nu poti spune nici ca e bors pentru ca nu e acrita cu bors. Dar nici nu poti convinge pe cineva ca ciorba o poti asocia cu muraturi, varza acra sau gogosari la otet. Sigur ceia ce tu numesti"ciorba" e de fapt iahnie de fasole care intr-adevar se asociaza cu muraturi sau salate si poate fi considerat felul II.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciorba de Fasole Boabe