Ciorba de Dragavei

Postat pe: 10-01-2013
(1)

Ingrediente

1 kg de dragavei
3 cepe
2 morcovi
1ardei gras
1 litru bors
3 oua
150 gr branza veche (telemea)
200 gr carne slaba de porc (afumata sau sarata)
apa
sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Neaparat vom incepe cu pregatirea alimentelor necesare. Dragaveiul il vom alege frunza cu frunza dupa care ii scoatem vita groasa de pe mijlocul frunzei. Intr-un vas cu apa rece spalam bine dragaveiul dupa care il fierbem pret de 5 minute. Rasturnam frunzele intr-o sita pentru scurgere si racire.

Trecem la curatatul legumelor, spalatul lor dupa care le taiem in functie de dorinta noastra. Taiem si dragaveiul mai mare.

Tragem la tigaie ceapa, morcovul si ardeiul, le adaugam invasul de ciorba si d-am drumul la ciorba propriu-zisa.

In timp ce ciorba fierbe v-om ccali o ceapa intr-o tigaie adaugam carnea taiata cubulete mici lasandu-le sa se rumeneasca. Rumenite fiind aruncam si ouale cu branza le fugarim prin tigaie 2 minute si le luam de pe foc.

Suntem atenti la legumele ce fierb si daca sant fierte adaugam dragaveiul taiat trecem la acrire numai dupa ce am incalzit borsul dupa gustul fiecaruia.

Tocam omleta facuta in bucati mici, le rasturnam in vasul cu ciorba mai lasam 5-7 minute dupa care oprim focul
Reteta este culeasa in zona de deal -munte a Mehedintuiului. Ajuns odata acolo nu poti ierta asa ceva alaturi de celelalte mancaruri traditionale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciorba de Dragavei" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

xanora
•  23.01.2013 12:54:24

Ce este dragavei? Nu am auzit niciodata de asa ceva! Poti sa pui poze?

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciorba de Dragavei