Ciorba de Curpeni cu Urzici

Postat pe: 05-02-2013
(4)

Ingrediente

6 cartofi medii
doua cepe
un morcov
un ardei gras
1 litru de bors de casa
o cescuta de bulion
sare
ulei 50 ml
urzici 500gr
curpeni
500 gr

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Curpanul este o planta salbatica cataratoare care se intinde pe suprafete mari asemanator rugului de mur. In primele 3-4 sasptamani de primavara, atunci cand totul porneste la viata, prin catini, prin tufisuri in locuri greu accesibile cautam lastarii de curpan si odata gasiti luam de la ei numai varfurile 2-3 noduri.

Sunt asemeni ca forma si culoare cu sparanghelul dar mai subtiri si cu alta textura.
Urzicile tinere ce pe partea inferioara a frunzei este de culoare liliachie tot la fel culese, 2-3 noduri.
Procedam la curatarea legumelor (ceapa, morcov, ardei) si a curpeniilor adunati si ii calim in tigaie dar sa urmarim a nu deveni lipiciosisau prea caliti.

Venim cu cortofii dati pe din doua si in alta oala dam drumul la fiert ciorba.
Dupa doua clocote bune punem urzicile spalate si curatate.
Spre sfarsitul ciorbei acrim cu bors, saram si punem cescuta de bolion.
De post se serveste ca atare iar de dulce se poate adauga smantana jumari sau omleta taiata marunt. Nelipsit este ardeiul iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciorba de Curpeni cu Urzici" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

dreamdanielle
•  09.03.2014 00:28:26

Buna Daniel, :)
Noi făceam bors :)))
Te rog din suflet spune-mi daca poți numele in latina a curpenului
Pentru ca vreau sa-l gasesc pe net.
Vezi tu am crescut la bunica in Iași si mereu ma punea sa-i culeg
Atunci ii mancam cu o juma' de gura , cand am mai crescut ii așteptam salivand, acu ce-as mai vrea ! ...
Dn păcate ea nu știe cum ii spune oficial, eu nu prea mai ajung in perioada aceea cand se culeg ( de 10 ani ) si tare mi-asi dori sa mai gasesc gustul din copilărie .
In dorul lor am mai luat sparanghel dar nu-i ajunge ca si gust nici pan' la genunchiul broastei...
Pe net am găsit si curpen si curpan si sunt plante diferite iar aici in București nu cred ca am șanse sa gasesc - nu am găsit nici pana acum...
Poate daca as avea numele oficial as găsi niște seminte sau lastari...
Multumesc anticipat , sa-i savurezi si pentru mine
Si sa ai o primăvara frumoasa ! :)
Daniela

biaskitchen
•  11.02.2013 00:09:37

Au aparut deja urzicile?

biaskitchen
•  11.02.2013 00:08:28

Nu am auzit pana acum despre curpeni.Se gasesc de vanzare ?Sunt specifici unei anumite zone?

danielcozma391
•  05.02.2013 15:52:23

este considerata prima ciorba de primavara,ciorba nr 1 de sezon ,plina de vitamine si minerale.
Mai ales daca ne gandim la fitele care ne da ghes asupra retetelor light la aceasta reteta avem foarte putinecalorii si un aport de vitamine si minerale la maxim.
Dupa ce savurati ciorba opriti curpenii si urzicile ,faceti un pic de saramura la fundul farfuriei si atunci spuneti ce minunatii poate oferi MAMA NATURA.100% BIO

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciorba de Curpeni cu Urzici