Ciorba de Ciuperci Pleurotus

Complexitate
redusa
Ciorba de Ciuperci Pleurotus

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci pleurotus
  • 2 cepe potrivite
  • 3 morcovi potriviti
  • 200 gr telina
  • 3 ardei gogosari intregi in otet
  • aproximativ 10 catei de usturoi (se pun dupa gust)
  • 900 ml smantana
  • 6 l apa
  • 3 galbenusuri
  • 100 ml ulei
  • sare, vegeta si piper macinat se pun dupa gust
  • cateva boabe de piper
  • o legatura de patrunjel

Mod de preparare

Ceapa, morcovul si telina se taie cubulete mici si se calesc putin in ulei. Peste acestea se toarna apa, si se lasa sa fiarba la foc potrivit (cu capacul pus). Tot acum se adauga si cateva boabe de piper.

Gogosarul si ciupercile se taie fasii subtiri si se adauga peste celelalte legume cand acestea sunt aproape fierte. Se adauga piper macinat dupa gust si se lasa ciorba sa fiarba la foc mic, cu capacul pus. Atentie: Daca ati adaugat si coditele ciupercilor pleurotus, ciorba trebuie lasata sa fiarba mai mult, acestea fierb mai greu!!!

Intr-un castron se pun galbenusurile, acestea se amesteca bine cu smantana si usturoiul zdobit. Cand ciorba este fiarta, se ia zeama si se toarna treptat peste smantana amestecata cu ouale si usturoiul. Cand aceasta s-a diluat bine, se toarna treptat in oala cu ciorba.

Se mai lasa aproximativ 10 minute pe foc, si se condimenteaza dupa gust cu sare si vegeta.
Dupa ce am oprit focul adaugam patrunjelul tocat marunt.
Se serveste cu ardei iute langa sau se mai poate acrii dupa gust cu otet.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Ciorba de loboda acrita cu bors
3
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de loboda acrita cu bors

Ciorba de loboda acrita cu bors
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Supa de vita cu taitei la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Bucataras.RO

Supa de vita cu taitei la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cand timpul te preseaza, treburile nu se mai termina, iar alimentatia necesita timp dedicat, solutiile de adaptare trebuie...

Supa de vita cu taitei la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!