Ciorba de Cartofi cu Afumatura

Postat pe: 30-04-2012
(0)

Ingrediente

2 cepe potrivite
1 morcov mai mare
7-800 gr cartofi
4-5 bucati taiate din coasta afumata sau scarita
4-5 linguri ulei
1 lingura piper boabe
1/2l zeama de varza sau bors
2 oua
1 leg patrunjel verde
1 lingura sare
smantana pentru servit

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Ceapa se curata si se toaca marunt, morcovul se da pe razatoarea mare. Intr-o oala de cca. 4 litri se pune uleiul la incins si se adauga ceapa, morcovul, afumatura si boabele de piper. Se acopera cu un capac, se lasa sa se inabuse bine dupa care se adauga 2, 5 l de apa fierbinte si se lasa sa fiarba acoperit.

Cand afumatura este aproape fiarta se adauga cartofii curatati, spalati si taiati cubulete. Dupa 20 min, cartofii s-au fiert si se adauga zeama de varza sau borsul, eventual fierte separat, sarea si la sfarsit patrunjelul ales, spalat si tocat marunt. Se stinge focul si se lasa sa stea 5 min.

Ouale se bat bine cu putina apa rece si se amesteca incet in ciorba in asa fel incat sa nu se coaguleze ci doar sa tulbure ciorba.
Se serveste fierbinte cu smantana si ceapa verde sau ardei iute alaturi. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciorba de Cartofi cu Afumatura" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciorba de Cartofi cu Afumatura