Ciorba de cartofi acrita cu zeama de varza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de cartofi acrita cu zeama de varza

Ingrediente

  • doua cepe;
  • un morcov;
  • un pastarnac;
  • o bucatica de telina;
  • jumatate de ardei Kapia;
  • 4-5 linguri ulei;
  • o lingurita de baza pentru mancare;
  • 1 kg cartofi;
  • 1,5 l apa;
  • 250 ml zeama de varza acra;
  • 3 linguri de rosii pregatite pentru iarna;
  • 50 g spaghete;
  • sare

Mod de preparare

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt.

Morcovul si pastarnacul se curata de coaja si se spala (morcovul se taie felii groase).

Telina se curata de coaja si se spala.

Ardeiul se curata de seminte, se spala si se taie in bucati mari.

Toate aceste legume se pun intr-o oala impreuna cu uleiul si o lingurita de baza pentru mancare si se inabuse, acoperite cu un capac.

Intre timp, se curata cartofii de coaja, se taie cuburi si se spala. Se pun in oala si se adauga apa si putina sare. Se lasa sa se fiarba, iar cand cartofii sunt gata se adauga rosiile pregatite pentru iarna. Se completeaza cu apa daca este necesar. Se lasa sa clocoteasca putin, apoi se adauga zeama de varza acra si spaghetele (rupte), se mesteca, se mai da in cateva clocote, apoi se potriveste ciorba de sare, se ia de pe foc si se acopera cu un capac pentru a se umfla spaghetele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Desert tortulet cu migdale, crema de cocos si capsuni
Bucataras.RO

Desert tortulet cu migdale, crema de cocos si capsuni

Blat pufos cu migdale, crema cu lapte de cocos si mascarpone, capsuni pentru aroma fructata si decor.

Desert tortulet cu migdale, crema de cocos si capsuni
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!