Ciorba de Burta Traditionala (giurgiuveana)

Postat pe: 12-01-2013
(2)

Ingrediente

Burta de vita (3kg)
picior de vita (os cu copita)
5cepe
5morcovi medii
1 radacina de patrunjel
1 radacina de pastarnac
1telina mica
6oua (de casa)
otet (200ml)
apa (8litri)
sare
o capatana de usturoi
iaurt (1litru)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h:30min
Plecam intai si intai de la piata. v-om alege produsul care ne satisface. Fie burta necuratata de la macelar, fiecuratata tot de la macelar burta congelata prefiarta, fideluta.

Zarzavaturile sa fie cat mai proaspete cat mai viguroase. Curatam piciorul de vita in zona copitei foarte bine, si pregatim burta dupa toate canoanele. In raport de burta cumparata fiecare bucatar stie ce are de facut. Burta find proportionata mare, osul taiat in 2-3 bucati le aruncam intr-o oala (12litri) si o punem la foc.

Pana sa dea in clocot o spumuim iar la 10 minute de clocot adaugam 5 cepe curatate si spalate, 4 morcovi taiati pe din doua, si celelalte albituri curatate, spalate, taiate in 4, fierbandu-le odata cu burta si osul. Timpul de fierbere difera de la burta la burta.

Ajugand la ideea ca burta este fiarta v-om scoate burta si osul intr-o tava mai mare si le lasam la racit. Transferam 90% din zeama in alt vas, vas in care v-om continua ciorba.

Dezosam osul de zgarciuri, scoatem maduva daca este cazul, feliem burta dupa pohta noastra le adaugam in oala si continuam fierberea. La oarece vreme venim cu otetul si acrim cu i masura mai mult deoarece pana la urma mai este.

Dressing-ul i-l v-om face din ouo in amestec cu iaurt cu doi catei de usturoi tocati si pisati. Luam zeama din oala sa subtiem dressing-ul mestecand continuu sa nu se branzeasca. Intr-o tigae calim morcovul dat prin razatoarea fina petru ceva culoare.

Gustam ciorba de sare de otet punem morcovul calit si dupa 5 minute oprim focul dupa care dam oala deoparte lasam sa se hodineasca dupa care o dregem. Ramane acum sa avem si pofta la ciorba facuta poftiti.
Se serveste neaparat cu:
ardei iute plin de sanatate
o crema de usturoi
smantana si otet
o tuica de casa, o horinca, un ginars sau poate o samahoanca cred ca numai zeii si-ar dori un asa fief maiestuos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciorba de Burta Traditionala (giurgiuveana)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

eliade
•  10.10.2014 18:20:45

La dresing se foloseste numai galbenusul!

danielcozma391
•  12.01.2013 17:37:00

luati MINTE ce va aduc la conostinta pe asta cale:de la intrarea Dunarii in tara ,pana la SULINA,din Giurgiu in Darabani aceasta reteta este ESENTA.In rest tat omu e om si tat omu la casa lui faca si desface ,dar numai ciorba de burta nu FACE

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciorba de Burta Traditionala (giurgiuveana)