Ciorba de Burta cu Supa de Oase

Complexitate
redusa
Ciorba de Burta cu Supa de Oase

Ingrediente

  • Pentru supa de oase:
  • 1 os de vita
  • 1 coada de vita
  • 2 linguri otet de vin alb/rosu
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 morcov
  • 1/4 cana telina radacina
  • 3 catei de usturoi zdrobiti
  • Pentru ciorba:
  • 1 5 kg burta prefiarta fara glazura
  • 40 g unt sau untura
  • 1 ceapa taiata foarte marunt
  • 2 morcovi razaliti fin
  • 3 catei de usturoi mici razaliti fin
  • 1 lingurita cimbru verde sau 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita maghiran
  • 1 lingura leustean
  • 1 foaie de dafin
  • 5 boabe de piper negru
  • piper proaspat macinat
  • sare de mare sau roz fina
  • 300 g smantana (intre 20-30%)
  • 3 galbenusuri de casa sau ecologice
  • 1/2 lingura patrunjel verde taiat marunt

Mod de preparare

Intr-o cucta (cu capacitate de minim 6 l) puneti ingredientele pentru supa de oase. Completati cu 3. 5-4 l apa in functie de cat de mare este osul si capacitatea cuctei dar sa nu treaca de 3/4. Puneti capacul, sigilati si puneti presiunea maxima. Cand indicatorul de presiune se ridica reduceti flacara pe minim. Lasati acestea sa fiarba o ora. Temporar verificati indicatorul sa fiti siguri ca aveti presiune indeajunsa.

Puneti apa intr-o oala si aduceti la fierbere. Curatiti burta de grasimi si spalati-o bine apoi fierbeti 10 minute. Strecurati si lasati sa se raceasca cateva minute. Curatati si spalati din nou aceasta razalind ambele suprafete cu un cutit. Intre timp aduceti din nou la fierbere o oala cu apa.

Fierbeti burta inca 20 de minute. Strecurati si aruncati apa dupa care spalati aceasta din nou. Lasati deoparte.

Cand supa de oase este gata stingeti focul si nu deschideti pana cand indicatorul de presiune s-a lasat apoi strecurati aruncand legumele si oasele. Intr-o cratita caliti in unt ceapa, morcovul la foc mic 10-15 minute.

Adaugati mirodeniile, usturoiul si asezonati. Caliti inca un minut apoi lasati deoparte. Transferati supa de oase strecurata intr-o oala impreuna cu morcovul si ceapa. In cucta puneti burta, boabele de piper, foaie de dafin si apa indeajunsa sa acopere acestea apoi fierbeti aceasta 17-20 de minute (urmati intructiunile de siguranta de la procesul supei se oase).

Dupa ce ati scos burta si s-a racit taiati-o fidelute dupa plac apoi puneti-le in oala. Aduceti la fierbere, luati de pe foc si lasati deoparte 10-15 de minute. Luati din grasimea de deasupra. Intr-un bol cu galbenusurile si smantana turnati doua polonice de ciorba, amestecati bine apoi turnati peste aceasta.

Ajustati asezonarea si adaugati patrunjelul.
*In functie de cat de groasa este burta pe care o aveti poate v-a fi necesar sa o fierbeti mai mult dupa ce ati pus-o in ciorba.

** Scoateti burta din congelator cu o zi inainte, puneti-o intr-o oala si lasati in frigider pentru o dezghetare cat mai naturala si mai putin distructiva.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Tocanita olteneasca din maruntaie de pui si ardei copt
Bucataras.RO

Tocanita olteneasca din maruntaie de pui si ardei copt

reteta romaneasca Această rețetă delicioasă am pregătit-o după o rețetă de la Merișor, căreia îi mulțumesc....

Tocanita olteneasca din maruntaie de pui si ardei copt
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!