Ciorba de Burta cu Supa de Oase

Postat pe: 11-01-2013
(3)

Ingrediente

Pentru supa de oase:
1 os de vita
1 coada de vita
2 linguri otet de vin alb/rosu
1 radacina patrunjel
1 morcov
1/4 cana telina radacina
3 catei de usturoi zdrobiti
Pentru ciorba:
1 5 kg burta prefiarta fara glazura
40 g unt sau untura
1 ceapa taiata foarte marunt
2 morcovi razaliti fin
3 catei de usturoi mici razaliti fin
1 lingurita cimbru verde sau 1/2 lingurita cimbru uscat
1/2 lingurita maghiran
1 lingura leustean
1 foaie de dafin
5 boabe de piper negru
piper proaspat macinat
sare de mare sau roz fina
300 g smantana (intre 20-30%)
3 galbenusuri de casa sau ecologice
1/2 lingura patrunjel verde taiat marunt

Mod de preparare

Intr-o cucta (cu capacitate de minim 6 l) puneti ingredientele pentru supa de oase. Completati cu 3. 5-4 l apa in functie de cat de mare este osul si capacitatea cuctei dar sa nu treaca de 3/4. Puneti capacul, sigilati si puneti presiunea maxima. Cand indicatorul de presiune se ridica reduceti flacara pe minim. Lasati acestea sa fiarba o ora. Temporar verificati indicatorul sa fiti siguri ca aveti presiune indeajunsa.

Puneti apa intr-o oala si aduceti la fierbere. Curatiti burta de grasimi si spalati-o bine apoi fierbeti 10 minute. Strecurati si lasati sa se raceasca cateva minute. Curatati si spalati din nou aceasta razalind ambele suprafete cu un cutit. Intre timp aduceti din nou la fierbere o oala cu apa.

Fierbeti burta inca 20 de minute. Strecurati si aruncati apa dupa care spalati aceasta din nou. Lasati deoparte.

Cand supa de oase este gata stingeti focul si nu deschideti pana cand indicatorul de presiune s-a lasat apoi strecurati aruncand legumele si oasele. Intr-o cratita caliti in unt ceapa, morcovul la foc mic 10-15 minute.

Adaugati mirodeniile, usturoiul si asezonati. Caliti inca un minut apoi lasati deoparte. Transferati supa de oase strecurata intr-o oala impreuna cu morcovul si ceapa. In cucta puneti burta, boabele de piper, foaie de dafin si apa indeajunsa sa acopere acestea apoi fierbeti aceasta 17-20 de minute (urmati intructiunile de siguranta de la procesul supei se oase).

Dupa ce ati scos burta si s-a racit taiati-o fidelute dupa plac apoi puneti-le in oala. Aduceti la fierbere, luati de pe foc si lasati deoparte 10-15 de minute. Luati din grasimea de deasupra. Intr-un bol cu galbenusurile si smantana turnati doua polonice de ciorba, amestecati bine apoi turnati peste aceasta.

Ajustati asezonarea si adaugati patrunjelul.
*In functie de cat de groasa este burta pe care o aveti poate v-a fi necesar sa o fierbeti mai mult dupa ce ati pus-o in ciorba.

** Scoateti burta din congelator cu o zi inainte, puneti-o intr-o oala si lasati in frigider pentru o dezghetare cat mai naturala si mai putin distructiva.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciorba de Burta cu Supa de Oase" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

alexandruaioanei
•  30.12.2014 14:57:11

nu am mai auzit pana acum de ciorba de burta cu verdeata,leustean,maghiran,etc.nu comentez ,nu am vazut,nu am mancat ......,dar ma rog ,poate fi buna,si nu stiu eu.tot pe retete culinare.ro am citit reteta de ciorba de burta,adevarata ciorba de burta .

beccas
•  04.07.2013 01:03:30

Multumesc mult Roxana. :)

xanora
•  12.06.2013 15:13:23

Vote&save ! :P

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciorba de Burta cu Supa de Oase