Ciorba de burta

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
Ciorba de burta

Ingrediente

  • 3,5 kg burta proaspata de vita
  • un rasol de vitel
  • 5 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • o bucata de telina
  • un pastarnac
  • o capatana mare de usturoi
  • 800 ml smantana grasa
  • 9 galbenusuri
  • sare
  • piper
  • 2 frunze de dafin
  • otet

Mod de preparare

Am spalat si curatat rasolul si burta de vita. Am taiat burta in 4-5 bucati si am pus-o intr-o oala cu apa rece in care am adaugat cca 100 ml otet si o lingura cu bicarbonat de sodiu. Am lasat-o 3 ore in frigider.Dupa expirarea timpului, am clatit burta cu apa rece si am oparit-o. Am pus-o la fiert impreuna cu rasolul intr-o oala mare. Am indepartat spuma care s-a format si am lasat sa fiarba la foc potrivit.Cand apa a mai scazut am adaugatalta apa fierbinte. Rasolul dupa cca 2 ore s-a fiert si l-am scos din oala. Dupa aproximativ 5 ore cand burta a fost aproape fiarta ,am adaugat legumele curatate si spalate, putina sare si frunzele de dafin. Am adaugat si jumatate din capatana de usturoi curatat si lasat intreg.Cand burta a fiert am scos-o, am lasat-o sa se racoreasca si am taiat-o fasii. Am strecurat supa, am pus deoparte doua polonice iar restul am pus-o din nou la fiert impreuna cu burta taiata. Am batut galbenusurile bine cu telul si le-am amestecat cu smanana si cele doua polonice de supa racorita.Am turnat in oala compozitia de galbenusuri cu smantana si am amestecat continuu sa se omogenizeze.
Am adaugat otet dupa gust si am condimentat cu sare si piper, Am mai lasat sa dea cateva clocote.Din restul de usturoi am facut un mujdei pe care l-am adaugat in farfurie in momentul servirii.

Se serveste fierbinte cu ardei iute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
FRIPTURA FIARTĂ DE PUI
Bucataras.RO

FRIPTURA FIARTĂ DE PUI

Aduc această rețetă pentru cei care au pui crescuți în curte. Eu am preparat-o cu pui din comerțul capitalist, timpul...

FRIPTURA FIARTĂ DE PUI
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!