Bors de Loboda

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Bors de Loboda

Ingrediente

  • - 3 cepe verzi;
  • - 1 morvov;
  • - 6 cartofi potriviti;
  • - 1 ardei gras;
  • - 1 bucatica de telina;
  • - 50 gr de orez;
  • - 250 ml zer (sau 100 gr smantana) ;
  • - 250 ml bors de tarate;
  • - 500 gr de loboda;
  • - sare;
  • - ulei;
  • - cateva frunze de leustean;
  • - cateva fire de patrunjel

Mod de preparare

Bine v-am gasit!
Astazi vreau sa va prezint o reteta traditionala romaneasca ce se prepara cu precadere in aceasta perioada a anului din legume si verdeturi proaspete.

Borsul, in afara gustului placut, are o mare valoare nutritiva, datorita cantitatii mari de legume si a borsului de tarate cu care se acreste.

Fata de legumele indicate in retetar, se mai pot adauga si altele sau se pot inlocui si folosi ce avem la indemana, in functie de sezon.

Spalam legumele, le curatam, le clatim bine si incepem sa le taiem dupa plac: in cubulete, julien sau se dau pe razatoare.

In vasul de gatit punem putin ulei si dupa ce s-a incalzit putin adaugam pe rand legumele (cu pauza de 5 minute intre fiecare adaugare): cartofii, morcovul, telina, ceapa verde. Stingem cu putina apa calda, saram si lasam sa fiarba.

Curatam loboda, o spalam in mai multe ape, o taiem in fasii de 1-2 cm si o adaugam la zarzavaturi impreuna cu orezul (spalat si el in mai multe ape reci). Lasam sa fiarba acoperit la foc potrivit.

Cand zarzavaturile sunt fierte se adauga borsul de tarate fiert separat (potrivinde-se de acru) si zerul cald. Potrivim cu sare si verdeata.


Pofta buna!
Legumele calite ridica valoarea nutritiva a borsului. Daca le fierbeti si vreti totusi un gust plin dregeti borsul cu smantana si ou, dar numai dupa ce ati luat vasul de pe foc si s-a racit 10-15 minute.

Borsul cu care se acreste se fierbe separat si numai dupa ce s-a luat spuma si a fost strecurat se adauga peste zarzavaturile bine fierte (altfel impiedica fierberea lor).

Va recomand aceast borsulet de sezon si profitati din plin de tot ce ne ofera natura!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Melci cu nuca
Bucataras.RO

Melci cu nuca

Ma laud de nu stiu cand ca fac o baclava. Buuuun. Scot pachetul de foi din congelator si il las la dezghetat. Cand il desfac...

Melci cu nuca
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola