Ingrediente

1kg tarata de grau
1kg tarata de porumb
leustean
crengute de visin

Mod de preparare

De regula se folosesc trei tipuri de vase.
-vas de sticla (10litri)
-vas de lut (pamant)
-vas de lemn (donita, ciubar, putina)

Maia: se injumatatesc cantitatile de tarata, se aduce apa la primul clocot, se opareste tarata de grau si porumb cu 5 litri de apa fiarta apoi se ti ne amestecul 24 de ore la macerat. Locul trebuie sa fie caldut. a doua zi se arunca toata cantitatea de apasi jumatatea din cantitatea de tarate. Din aceasta faza restul ramas il vom denumi-maia sau huste.

Maiaua sau hustele astfel obtinute le vom pune in vasul pe care-l avem la dispozitie, punem la fiert 8 litri de apa, pe care o adaugam in vas. Alegem tulpinile de la o legatura de leustean le adaugam impreuna cu crengutele de visin peste apa fiarta cu maia.

Se depoziteaza la loc caldut (pana la 25 grade Celsius).
Dupa aproape 2 zile putem trece la folosirea borsului de casa in orice retete dorim.
Mutarea vasului la loc racoros dupa ce sa acrit. Leusteanul si crengutele de visin sunt optionale (confera o aroma in plus si elimina efectul de balosire). Dupa acrire borsul poate fi tras in sticle
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Bors de Casa" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

danielcozma391
•  12.01.2013 12:28:35

Aceasta reteta a fost creata cu scopul de a aduce cat mai aproape de noi traditia bucatariei noastre unde noi romanii aveam: -bors, corcoduse ,agurida,perje ,moare de curechi, zar.TOATE BIO.
Ne este mai la indemana supermarket-ul? Cu toate chimicalele lui?
ORI PRODUSE NATURALE

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Bors de Casa