Ingrediente

250 gr fasole boabe mici sau medii
2cepe
1ardei gras
2 morcovi
1 pastarnac
1 telina
2 legaturi de leustean
1 litru de bors
cimbru
150 gr faina alba
sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Se alege fasolea de impuritati si se pune intr-un vas cu apa rece, se lasa 3-4 ore la umflat.
-se da in clocot se arunca apa se repeta operatia inca o data iar la a treia apa se adauga cimbru, jumatate din pastarnac si telina

- intre timp se taie zarzavatul (ceapa, ardeiul 1 morcov, jumatate de telina si pastarnac),
- se da borsul in fiert, dupa care se spumeaza,
- se fierbe fasolea bine pana se infloreste se indeparteaza cimbrul, dupa care se adauga zarzavatul taiat,

- din faina apa si sare se face un aluat consistent, se intinde foaie subtire, se ruleazasi se taie fideluta
- se caleste pentru culoare 1 morcov dat prin razatoarea fina,

- fasolea si zarzavatul fiind fierte se adauga borsul cald, morcovul calit, o legatura de leustean taiata maruntiar cu 5 minute inainte de a fi gata, se adauga taiteii de casa
- dupa ce se ia oala de pe foc se adauga a doua legatura de leustean taiata marunt
Se poate introduce ca, ciorba in orice meniu de post (vegetarian).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Bors cu Fasole" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

aftimar
•  30.05.2015 12:42:55

Din ce in ce mai multi oameni lucreaza acum cu noi, convinsi de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: aftimmaria@yahoo.com

danielcozma391
•  12.01.2013 12:39:25

Specificatie fac acestei ciorbe efectul racoros pe care il are datorita cimbrului iar taiteii de casa din compozitie devin margaritar in contradictie cu prezenta lor in reteta .Locatia de FACTO a acestei retete o asezam in Moldova ,mai precis intre ROMAN siBACAU

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Bors cu Fasole