Supa de zarzavaturi cu strudele

Portii
6
Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Supa de zarzavaturi cu strudele

Ingrediente

  • Ingrediente pentru supă
  • 1 morcov
  • 1 radacina pătrunjel
  • 1 radacina ţelină
  • 2 linguri de ulei, sare
  • Frunze de pătrunjel şi ţelină (proaspătă sau congelată)
  • Pentru găluşte
  • 1 ou
  • 100 g făină
  • Pentru umplutură
  • 4 linguri ulei
  • 1 ceapă mică
  • 1 lingură de griș
  • ½ linguriță de boia
  • Puțină sare și piper

Mod de preparare


Speli legumele, le cureți și le tai rondele sau cubuleţe; se călesc 2-3 minute in ulei presărat cu puţină sare, adaugă 2 litri de apă şi se fierb pe jumătate.

In acest timp, se prepară găluştele – se bate oul cu un vârf de cuţit de sare, după care se adaugă făina şi se frământă un aluat de tăiței, se lasă 10 minute acoperit, după care se intinde o foaie subțire până se usucă un pic, prepari umplutura.
Uleiul se incinge într-o tigaie, se adaugă ceapa tăiată mărunt, se călește și se presară grișul, se prăjește în continuare un minut, apoi se adauga boiaua, se ia de pe foc, se presară cu sare și piper după gust, după care se întinde compozitia peste foaia de aluat, se rulează și cu ajutorul unei linguri de lemn, se taie triunghiuri.
Adaugi in supa de legume și fierbi la foc mic până își dublează volumul, se incearcă dacă sunt fierte în interior, se potrivește gustul cu sare, dacă mai este cazul după gust, presară frunze de pătrunjel şi țelină.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
4
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa
Bucataras.RO

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

Cu gust bun și fără risipă alimentară: Bruschete cu carnea rămasă. Transformăm carnea rămasă într-un...

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola