Supa de rosii cu orez si legume pasate

Portii
8
Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Supa de rosii cu orez si legume pasate

Ingrediente

  • -1.5 kg rosii coapte bine
  • -2-3 morcovi (200 g)
  • -1/2 telina (50 g)
  • -1 ceapa mare
  • -1 ardei capia
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingurita zahar
  • -1.2 l supa legume
  • -80 g orez
  • -sare
  • -piper
  • -2-3 fire cimbru verde, sau busuioc
  • -patrunjel verde pentru servit

Mod de preparare

Supa de rosii cu orez, este desigur una din supele care le putem face cat mai des in sezonul de vara.
Rosiile contin in mod natural cantitati reduse de sodiu, grasimi saturate, colesterol sau calorii, de aceea sunt recomandate in cadrul unei diete sanatoase si al regimurilor de slabit, contribuind la reglarea greutatii corporale si la reducerea nivelului lipidelor in sange. Ele mai furnizeaza si tiamina, niacina, vitamina B6, magneziu, fosfor si cupru, toate necesare unei stari perfecte de sanatate.
Aceste legume consumate atat in stare cruda, cat si prin preparare termica, pot fi de culoare rosie, galbena sau mov, toate soiurile furnizand nutrienti esentiali pentru organism. Interesul lumii medicale pentru efectele pozitive ale consumului de rosii se datoreaza in special continutului de licopen, un antioxidant care ajuta organismul sa combata actiunea distructiva a radicalilor liberi, care ataca celulele sanatoase si produc in cele din urma diverse forme de cancer. Rosiile sunt extrem de benefice pe timpul verii, intrucat protejeaza si pielea de agresiunile razelor ultraviolete. Si acum daca am aflat atat de multe beneficii ale acestor miracolase legume sa trecem la prepararea supei. Pentru ca supa noastra sa fie perfecta, avem nevoie de rosii coapte bine, astfel incat gustul rezultat sa fie pe masura asteptarilor.
Mai intai se oparesc rosiile in apa cu putina sare, apoi se lasa sa se racoreasca putin.Dupa racire le curatam de coaja, le pasam si le strecuram printr-o sita mai deasa, pentru a elimina toate semintele, dupa care ne ocupam de legume. Dupa ce au fost bine spalate si curatate se taie in cuburi nu prea mari, astfel incat sa se gateasca cat mai repede. Incingem putin uleiul de masline si calim mai intai putin ceapa, dupa care adaugam toate legumele; acoperim oala si le lasam sa se inabuseasca, apoi stingem cu putina apa si lasam la foc pana legumele incep sa se inmoaie. Daca aveti deja supa le turnati in oala in care este supa, aproximativ 1,5 l de supa. Eu nu am avut supa asa ca am folosit vegeta de casa pe care
am dizolvata-o in aceasi cantitate de apa fiarta. Se lasa totul la fiert la foc mic inca 20 de minute. Orezul, dupa ce se spala bine in mai multe ape, se pune intr-o cratita, separat la fiert in apa calduta cu sare, la foc mic.
Rosiile pasate se toarna peste legume, si se adauga putin cimbru, sau busuioc si o lingurita de zahar, si se lasa sa mai fiarba inca 15-20 minute. Dupa acest interval de timp se strecoara supa, si se da la blender doar jumatate din cantitatea de legume, pe care le punem inapoi in supa de rosii. Adaugam orezul, care este deja fiert si lasam sa fiarba inca 10 minute. Asezonam cu sare si piper, in functie de gust. Supa se serveste calda, cu putin patrunjel verde, proaspat tocat, este foarte gustoasa si sanatoasa, ea poate fi servita chiar si rece, cu paine prajita si ardei iute.
Va doresc,
Pofta buna!
Specific: Romania

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Piept de pui cu sos gorgonzola
3
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Briose cu unt si cas
Bucataras.RO

Briose cu unt si cas

Un altfel de briose care se pot servi atat la micul dejun alaturi de un iaurt sau chiar la scoala sau birou. Sunt pufoase si...

Briose cu unt si cas
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!