Pasta de macese

Portii
8
Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Pasta de macese

Ingrediente

  • 2 kg de fructe de macese coapte, sanatoase, dar nu moi
  • 1 kg de zahar
  • suc de la o lamaie

Mod de preparare

Se spala fructele in mai multe ape reci, dupa ce le-am taiat capetele. Se acopera cam 2-3 cm cu apa rece si se lasa sa fiarba cca. 45 de minute de la primul clocot. Verificam daca un fruct fiert se zdrobeste cu usurinta cu dosul lingurii, inseamna ca este gata, daca este inca tare, se mai adauga apa daca mai este nevoie si se mai lasa 10-15 minute.

Se scurg de apa in care au fiert, apoi se asaza in doua site una peste alta, cea de deasupra sa aiba gauri mai mari, apoi cea de dedesubt sa fie cat mai marunta. Se paseaza cu dosul unei linguri, in prima sita ramanand pielitrele si apoi se paseaza si ce ramane in sita deasa.

Pasta obtinuta se mai trece printr-o sita deasa, mai diluand pasta cu un pic de apa din cea scursa. O alta varianta ar fi sa le maruntim la robot, apoi sa le dam de 2-3 ori prin strecuratoare marunta.

Peste pasta obtinuta se adauga apa scursa de la fiert si apoi se adauga zaharul si se fierbe pana la o consistenta dorita.

La sfarsit se adauga zeama de lamaie pentru a obtine o culoare frumoasa. Se pune fierbinte in borcane sterile, se etanseizeaza cu capace cu filet, se acopera cu ceva gros pentru a se raci lent, apoi se baga la camara.

Aceasta pasta delicioasa o folosesc la clatite, prajituri si mai ales la preparare de jeleuri delicioase pentru prajituri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval
Bucataras.RO

Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval

Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola