Ciorba de pui (cu taietei de casa)

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie
Ciorba de pui (cu taietei de casa)

Ingrediente

  • 2 cepe mici
  • un morcov
  • un pastarnac
  • dovlecel
  • doi cartofi potriviti
  • o bucata de telina
  • ardei gras verde/galben/rosu
  • taietei de casa (din doua oua si faina cat cuprinde)
  • 300 ml suc de rosii
  • sare dupa gust
  • 700 ml bors de casa (umplut cu tarate)
  • verdeturi proaspete: leustean, patrunjel
  • tacamuri de pui

Mod de preparare

Carnea se spala foarte bine in apa rece si se pune la fiert, adunand spuma formata ori de cate ori este necesar.
Intre timp se curata legumele, se spala si se toaca marunt. Se adauga peste carne si se fierb impreuna pana ce acestea din urma sunt suficient patrunse.
Se sareaza dupa gust, se acreste cu bors si se coloreaza cu suc de rosii,
Cand da in clocot, se adauga taieteii.
Se continua fierberea inca 5 minute aproximativ. Dupa ce se ia ciorba de pe foc, se presara verdeturile (patrunjel, leustean)

Pentru taietei se procedeaza astfel: se amesteca ouale cu faina, framantandu-se un aluat moale, elastic. Aluatul obtinut se intinde, pe o suprafata bine infainata (pe o hartie de copt), intr-o foaie subtire, uniforma. Se lasa sa se usuce, se ruleaza si se taie in fasii subtiri. Se rasfira taieteii si se cern pentru a elimina surplusul de faina.

Se serveste calda. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Dulce super rapid
Bucataras.RO

Dulce super rapid

Habar nu am cum sa denumesc acest dulce...se prepara foarte rapid si e fantastic pentru micul dejun sau cand simtim nevoia de...

Dulce super rapid
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!