Ciorba de curcan

Portii
12
Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Ciorba de curcan

Ingrediente

  • 1 piept de curcan de tara
  • 1 kg cartofi noi
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1/4 bucata radacina de telina
  • 2 fire ceapa verde
  • 500 gr smantana cu grad scazut de grasime
  • 5 oua
  • bors acru dupa gust
  • sare dupa gust
  • 1 legatura de leustean
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 ardei gras rosu

Mod de preparare

Se taie pieptul de curcan in bucati potrivit de mari si se pune la fiert cu apa, sare si capatana de usturoi. Cand carnea este aproape fiarta, se scoate, se strecoara supa, se taie carnea in cubulete si se pune iarasi la fiert in supa rezultata. Se adauga peste supa ceapa verde toacata marunt, morcovul felii cat de mari va place, radacina de patrunjel si telina taiate marunt, ardeiul gras tocat, cartofii taiati cuburi si se fierb la foc potrivit. Cand toate sunt fierte, se adauga bors acru, sare dupa gust si se lasa sa clocoteasca cateva minute, nu mai mult de cinci minute si se opreste focul.
Intr-un vas, se pun ouale si se mixeaza, se adauga smantana si se continua mixarea. Se ia cu polonicul ciorba din oala si se pune peste smantana, amestecand usor sa nu se branzeasca smantana si apoi se toarna in oala cu ciorba, amestecandu-se usor. La final, se adauga leustean tocat marunt. Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola