Bors de fasole boabe

Postat pe: 21-02-2018
(0)

Ingrediente

300 gr fasole boabe colorata
1 ceapa rosie
2 morcovi maricei
1 ardei gras
1/2 de telina
1 pastarnac
1 radacina de patrunjel
1 cutie de rosii in suc
2 linguri pasta de gogosari
1 legatura de patrunjel si leustean
sare dupa gust
1/2 litru de bors
2-3 linguri ulei de masline
pt servit:
ceapa rosie
pt decor:
frunze de patrunjel

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

01h:20min
Numar portii

PORȚII

8 portii
Fasolea se spala in mai multe ape si se lasa sa se inmoaie in apa cateva ore. Se pune la fiert in apa, se lasa sa fiarba 15-20 minute, se arunca apa in care a fiert si se pune alta apa, dar tot fiarta sa fie si aceasta. Se lasa fasolea sa fiarba pana este bobul aproape fiert. Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei de masline. Se adauga ardeiul taiat julien, morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mari si celelalte legume taiate ca pt ciorba. Se lasa sa se caleasca legumele 5-10 minute la foc mic. Se pun legumele peste fasole, rosiile din conserva se taie bucati si se adauga impreuna cu sucul de rosii in ciorba. Se lasa sa fiarba pana cand bobul este moale. Se adauga pasta de gogosari, borsul, sare dupa gust si mai lasam sa fiarba 10 minute. La urma adaugam patrunjel si leustean tocat marunt. Serviti cu ceapa rosie si decorati cu frunze de patrunjel. Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Bors de fasole boabe" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Bors de fasole boabe