Sirop de patlagina

Portii
20
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Sirop de patlagina

Ingrediente

  • -frunze de patlagina;
  • -zahar;
  • -lamaie.

Mod de preparare

Se culeg frunze de patlagina si se pun intr-un vas cu apa,se lasa cam jumatate de ora in apa sa cada tot praful de pe frunze,apoi se clatesc in mai multe ape si se pun intr-o oala. Se acopera cu apa si se fierb cam jumatate de ora.Se opreste focul,se pune un capac pe oala si se lasa peste noapte sa se raceasca si sa se infuzeze.

A doua zi sau dupa circa 12 ore se scot frunzele din oala si se scurg bine.Se masoara apa si se pune la fiert.Cat lichid atata apa,adica 3 litri lichid,trei kg.zahar.se pune la fiert la foc mare.Se adauga si trei 3 lamaii potrivite taiate cubulete.Se fierbe pana scade lichidul cel putin 30% ,dupa care se opreste focul si se toarna siropul in sticle,se infileteaza si se pun sub paturi pana la racirea completa.Acest sirop este foarte bun,se poate indulci ceaiurile sau se poate lua ca tratament la raceli,tuse,boli de plaman.

Frunzele de patlagina sunt bune la rani,la piscaturi de insecte,la vanatai.Se ia o frunza de patlagina,se spala bine,se bate usor cu orice avem la indemana si se aplica direct pe rani,piscaturi,dureri.Aceasta planta este mama tuturor plantelor medicinale.Se pot culege frunze,se apala si se pun la uscat,acestea sunt bune la prepararea ceaiului.Ceai bun si pentru cei cu diabet care nu au voie de zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Desert prajitura cu banane si crema de branza
Bucataras.RO

Desert prajitura cu banane si crema de branza

Aceasta prajitura mi-a adus aminte la gust cu Banana Bread. Reteta am gasit-o intr-o carte de bucate. Noua ne-a placut tare...

Desert prajitura cu banane si crema de branza
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!