Vol-au-vent cu Galbiori

Complexitate
redusa
Vol-au-vent cu Galbiori

Ingrediente

  • - 350 g aluat foietaj gata preparat
  • - 1 ou
  • - 175 g galbiori (masa solida)
  • - 1/2 ceapa de marime medie
  • - 4 catei de usturoi
  • - sare de mare fin macinata
  • - amestec de piper alb, verde si negru
  • - 3 linguri cu ulei de masline
  • - 40 g unt

Mod de preparare

- Se lasa aluatul sa se decongeleze la temperatura camerei.
- Se intinde aluatul pe suprafata de lucru. Se pregatesc doua forme metalice identice, rotunde insa cu diametre diferite.

- Se decupeaza aluatul cu ajutorul formei mari, rezultand un disc de aluat.
- Se realizeaza apoi un decupaj de aluat identic (cu aceeasi forma).

- Se decupeaza mijocul uneia dintre formele de aluat decupate anterior cu a doua forma metalica (cea care are diametrul mai mic, formandu-se astfel un inel de aluat al carui diametru exterior este identic cu cel al primei forme de aluat decupate). Se procedeaza identic pentru celelalte parti de aluat (din aluatul ramas se pot pregati saleuri).

- Se bate oul intr-un bol cu un tel mic sau cu o furculita (eu trec oul de obicei printr-o sita deasa).
- Se pensuleaza cu ou suprafata formelor decupate din aluat.
- Se preincalzeste cuptorul la 180 grade c.

- Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt sau cu o folie pentru copt.
- Se aseaza formele de aluat decupate in tava (peste discurile decupate din aluat se aseaza inelele decupate din aluat astfel incat marginile sa se suprapuna).

- Se coc in cuptor la 180 grade c, pe nivelul intermediar al acestuia timp de aproximativ 8 minute (pana dobandesc o culoare frumoasa aurie).
- Cand aluatul este bine pregatit termic, se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca pe un gratar.

- Galbiorii se spala cu apa rece cu multa grija (sunt fragili si se rup usor). Se scurg de apa folosind servetele absorbante pentru bucatarie.
- Ceapa se curata, se spala si se taie cubulete.

- Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt.
- Ceapa se soteaza in uleiul de masline. Se adauga usturoiul taiat marunt.
- Se adauga galbiorii (cei mai mari se taie in doua, cei mici se pastreaza intregi). Se amesteca usor pana ce apa lasata de ciuperci scade.

- Se condimenteaza dupa preferinta cu sare si piper.
- Se adauga untul si se amesteca ingredientele in continuare pana cand ciupercile sunt bine preparate termic.

- Se incalzesc formele pregatite din aluat de foietaj (daca este necesar se preseaza putin partea centrala astfel incat sa poata cuprinde umplutura).
- Se vor umple formele din aluat cu umplutura pregatita. Optional compozitia poate sa contina (si) un sos cremos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Desert covrigi cu ciocolata
Bucataras.RO

Desert covrigi cu ciocolata

Desert covrigi cu ciocolata
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!