Vol-au-vent cu Galbiori

Complexitate
redusa
Vol-au-vent cu Galbiori

Ingrediente

  • - 350 g aluat foietaj gata preparat
  • - 1 ou
  • - 175 g galbiori (masa solida)
  • - 1/2 ceapa de marime medie
  • - 4 catei de usturoi
  • - sare de mare fin macinata
  • - amestec de piper alb, verde si negru
  • - 3 linguri cu ulei de masline
  • - 40 g unt

Mod de preparare

- Se lasa aluatul sa se decongeleze la temperatura camerei.
- Se intinde aluatul pe suprafata de lucru. Se pregatesc doua forme metalice identice, rotunde insa cu diametre diferite.

- Se decupeaza aluatul cu ajutorul formei mari, rezultand un disc de aluat.
- Se realizeaza apoi un decupaj de aluat identic (cu aceeasi forma).

- Se decupeaza mijocul uneia dintre formele de aluat decupate anterior cu a doua forma metalica (cea care are diametrul mai mic, formandu-se astfel un inel de aluat al carui diametru exterior este identic cu cel al primei forme de aluat decupate). Se procedeaza identic pentru celelalte parti de aluat (din aluatul ramas se pot pregati saleuri).

- Se bate oul intr-un bol cu un tel mic sau cu o furculita (eu trec oul de obicei printr-o sita deasa).
- Se pensuleaza cu ou suprafata formelor decupate din aluat.
- Se preincalzeste cuptorul la 180 grade c.

- Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt sau cu o folie pentru copt.
- Se aseaza formele de aluat decupate in tava (peste discurile decupate din aluat se aseaza inelele decupate din aluat astfel incat marginile sa se suprapuna).

- Se coc in cuptor la 180 grade c, pe nivelul intermediar al acestuia timp de aproximativ 8 minute (pana dobandesc o culoare frumoasa aurie).
- Cand aluatul este bine pregatit termic, se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca pe un gratar.

- Galbiorii se spala cu apa rece cu multa grija (sunt fragili si se rup usor). Se scurg de apa folosind servetele absorbante pentru bucatarie.
- Ceapa se curata, se spala si se taie cubulete.

- Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt.
- Ceapa se soteaza in uleiul de masline. Se adauga usturoiul taiat marunt.
- Se adauga galbiorii (cei mai mari se taie in doua, cei mici se pastreaza intregi). Se amesteca usor pana ce apa lasata de ciuperci scade.

- Se condimenteaza dupa preferinta cu sare si piper.
- Se adauga untul si se amesteca ingredientele in continuare pana cand ciupercile sunt bine preparate termic.

- Se incalzesc formele pregatite din aluat de foietaj (daca este necesar se preseaza putin partea centrala astfel incat sa poata cuprinde umplutura).
- Se vor umple formele din aluat cu umplutura pregatita. Optional compozitia poate sa contina (si) un sos cremos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Trigoane cu branza
Bucataras.RO

Trigoane cu branza

Simple,rapide si extrem de gustose.

Trigoane cu branza
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola