Vol Au Vent cu Tortellini

Complexitate
redusa
Vol Au Vent cu Tortellini

Ingrediente

  • Pentru 6 portii:
  • 6 vol au vent cu diametrul 10-12 cm
  • 300 gr tortellini proaspeti umpluti cu prosciutto crudo
  • 12 felii de sunca (prosciutto cotto)
  • 100 gr de mazare fiarta
  • 100 ml smintina de gatit
  • parmezan ras
  • albus de ou

Mod de preparare

Preagiiti vol au vent-urile Eu am folosit 3 foi de aluat frantuzesc (de cite 230 gr fiecare dar mi-a ramas o mare poarte din acest aluat, resturile ramase dupa ce taiati discurile si cercurile si pe care le puteti folosi la alta reteta).

Am taiat 18 discuri din care am pastrat 6 pentru baza si celelalte 12 le-am mai taiat cu un alt cerc mai mic ca sa obtin inelele.

Am uns fiecare din cele 6 discuri cu albus de ou pe o portiune de 1 cm la margine si am asezat primul cerc apoi am uns iar si am asezat urmatorul. Am intepat discul baza in interior cu furculita ca sa nu se umfle si am introdus vol au bent-urile la cuptorul deja incalzit la temperatura mare. Le-am copt pina au devenit aurii si s-au umflat.

Intre timp pregatiti umplutura.
Pregatiti sosul: Puìneti intr-o tigaie o bucata cit o nuca de unt ssa se topeasca, adaugati mazarea fiarta si scursa, cele 6 felii de sunca taiate fideluta si smintina de gatit. Lasati sa dea un clocot cit sa se restringa putin sosul in cazul in care smintina folosita de voi e prea lichida si apoi trageti tigaia de pe foc si adaugati parmezan ras cit este nevoie 1-2 linguri. Amestecati bine.

Fierbeti in apa clocotita cu sare tortellinii, acestia fiind proaspeti se vor lasa in apa care clocoteste incet pe foc numai pina cind se ridica la suprafata. Deci fierb relativ rapid. Ii scoateti cu o sita/strecuratoare fara sa ii rupeti si ii rasturnati in tigaia cu sosul de smintina, mazare si sunca. Amestecati bine fara sa striviti tortellini.

Asezati in fiecare farfurie cite un vol au vent in care puneti o felie de sunca (daca e prea mare o taiati dupa dimensiunea acestiia si restul il veti folosi in sosul cu smintina) . Peste sunca puneti cu grija tortellini cu o lingura si apoi radeti Parmezan.

Puteti doar sa umpleti vol au vent -urile cu tortellini sau sa lasati cativa sau chiar mai multi sa cada in farfurie pe langa.

Puteti sa faceti un unic vol au vent mare cit foaia de aluat si evident cit platoul vostru folosind cele 3 foi de aluat pe care le taiati si il coaceti ... apoi il umpleti cu tortellini cu smintina, mazare si sunca si il veti taia ca pe tort in felii ca sa il serviti la masa. Nu este insa la fel de elegant in momentul servirii ca un vol au vent pentru fiecare mesean.

Pentru cum se aseambleaza in tava vol au vent-ul urmariti reteta Antoniei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Mic dejun
Bucataras.RO

Mic dejun

N-am obiceiul sa mananc dimineata, nici la pranz nu ma omor, mai seara ma apuca foamea....azi nu stiu ce m-a apucat, foamea...

Mic dejun
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!