Vol Au Vent cu Tortellini

Complexitate
redusa
Vol Au Vent cu Tortellini

Ingrediente

  • Pentru 6 portii:
  • 6 vol au vent cu diametrul 10-12 cm
  • 300 gr tortellini proaspeti umpluti cu prosciutto crudo
  • 12 felii de sunca (prosciutto cotto)
  • 100 gr de mazare fiarta
  • 100 ml smintina de gatit
  • parmezan ras
  • albus de ou

Mod de preparare

Preagiiti vol au vent-urile Eu am folosit 3 foi de aluat frantuzesc (de cite 230 gr fiecare dar mi-a ramas o mare poarte din acest aluat, resturile ramase dupa ce taiati discurile si cercurile si pe care le puteti folosi la alta reteta).

Am taiat 18 discuri din care am pastrat 6 pentru baza si celelalte 12 le-am mai taiat cu un alt cerc mai mic ca sa obtin inelele.

Am uns fiecare din cele 6 discuri cu albus de ou pe o portiune de 1 cm la margine si am asezat primul cerc apoi am uns iar si am asezat urmatorul. Am intepat discul baza in interior cu furculita ca sa nu se umfle si am introdus vol au bent-urile la cuptorul deja incalzit la temperatura mare. Le-am copt pina au devenit aurii si s-au umflat.

Intre timp pregatiti umplutura.
Pregatiti sosul: Puìneti intr-o tigaie o bucata cit o nuca de unt ssa se topeasca, adaugati mazarea fiarta si scursa, cele 6 felii de sunca taiate fideluta si smintina de gatit. Lasati sa dea un clocot cit sa se restringa putin sosul in cazul in care smintina folosita de voi e prea lichida si apoi trageti tigaia de pe foc si adaugati parmezan ras cit este nevoie 1-2 linguri. Amestecati bine.

Fierbeti in apa clocotita cu sare tortellinii, acestia fiind proaspeti se vor lasa in apa care clocoteste incet pe foc numai pina cind se ridica la suprafata. Deci fierb relativ rapid. Ii scoateti cu o sita/strecuratoare fara sa ii rupeti si ii rasturnati in tigaia cu sosul de smintina, mazare si sunca. Amestecati bine fara sa striviti tortellini.

Asezati in fiecare farfurie cite un vol au vent in care puneti o felie de sunca (daca e prea mare o taiati dupa dimensiunea acestiia si restul il veti folosi in sosul cu smintina) . Peste sunca puneti cu grija tortellini cu o lingura si apoi radeti Parmezan.

Puteti doar sa umpleti vol au vent -urile cu tortellini sau sa lasati cativa sau chiar mai multi sa cada in farfurie pe langa.

Puteti sa faceti un unic vol au vent mare cit foaia de aluat si evident cit platoul vostru folosind cele 3 foi de aluat pe care le taiati si il coaceti ... apoi il umpleti cu tortellini cu smintina, mazare si sunca si il veti taia ca pe tort in felii ca sa il serviti la masa. Nu este insa la fel de elegant in momentul servirii ca un vol au vent pentru fiecare mesean.

Pentru cum se aseambleaza in tava vol au vent-ul urmariti reteta Antoniei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
4
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Cornuri cu gem
Bucataras.RO

Cornuri cu gem

Desi este foarte cald afara m-am incumetat intr-o dimineata pe racoare sa fac cateva cornulete, ideale pentru pachet la lucru...

Cornuri cu gem
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola