Tortilla cu spanac

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Tortilla cu spanac

Ingrediente

  • 100 g spanac
  • 6 oua
  • 3 linguri ulei
  • 2 cepe medii
  • 1 kg cartofi
  • 3 fire ceapa verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatam cartofii si ii taiem in 4, apoi in felii (lamele) nu foarte subtiri, dar nici groase deoarece ii vom pune la cuptor.
Ceapa o taiem solzisori.
Intr-o tava mare punem cartofii si ceapa asezonati cu sare, piper si 2-3 linguri de ulei, ii amestecam bine si dam totul la cuptor pentru cca.40 minute la 180 grade sau pana cand cartofii s-au inmuiat suficient.

Intre timp, taiem spanacul marunt si il punem intr-un bol.

Atentie!!!
Eu am preferat spanacul sa il pun asa, fara a-l opari putin, pentru a nu-si pierde din proprietati, daca nu va place sa il simtiti in tortilla puteti alege varianta a doua, adica sa ii dati cateva clocote.

Cand sunt gata cartofii, ii turnam peste spanac, pentru a se inmuia putin si amestecam bine.

Batem ouale si le turnam in bolul cu cartofi si spanac, adaugam si ceapa verde taiata marunt, condimentam dupa gust cu sare si piper si amestecam usor pana la omogenizare.

Intr-o tigaie punem 1-2 linguri de ulei si cand s-a incins turnam compozitia rezultata, o nivelam putin cu o lingura sa fie uniforma apoi o lasam sa se coaca la foc mediu cca. 5 minute.
Dupa acest timp, luam o farfurie de marimea tigaii si o asezam deasupra iar cu o singura miscare o intoarcem imediat ajutandu-ne de tigaie, ramanand totul pe farfurie.
Punem din nou tortilla in tigaie, dar pe cealalata parte pentru alte 5 minute si o presam putin pentru a se coace uniform.
Cand este gata o scoatem pe o farfurie, tot prin rasturnare si o putem servi calda, dar si rece.
O reteta foarte gustoasa de vara!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Piept de curcan cu sos de rosii, capere si masline
Bucataras.RO

Piept de curcan cu sos de rosii, capere si masline

Am pregatit o mancare buna, buna pentru azi: piept de curcan cu sos de rosii, capere si masline. Din categoria rapid de...

Piept de curcan cu sos de rosii, capere si masline
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!