Toba de Pui

Complexitate
redusa
Toba de Pui

Ingrediente

  • Pentru cca 10-12 portii:
  • -800 g piept de pui, dezosat si fara piele
  • -700 g pulpe de pui, dezosate si fara piele
  • -3- 5 catei de usturoi / 1 lingurita usturoi granulat
  • -½ lingurita piper
  • -1 lingura boia de ardei dulce sau ½ lingura boia dulce + ½ lingura boia iute (dupa gust)
  • -2 lingurite sare
  • -30 g gelatina, granule

Mod de preparare

* Carnea de pui se poate inlocui cu cea de curcan sau se pot folosi combinate.

Taiati carnea in felii lungi si subtiri.

Adaugati restul ingredientelor si omogenizati totul foarte bine.

Puneti compozitia intr-o punga speciala pentru fripturi la cuptor (marca Fino)

!!! Nu intepati punga asa cum scrie la instructiunile de folosire. Acest lucru se face pentru a avea o toba perfecta in care carnea sa fie cuprinsa de jur imprejur cu zeama, care dupa racire va deveni gelatina.

Legati bine punga si puneti-o intr-o tava de chec.

Dati in partea cea mai de jos a cuptorului incins, pentru 45- 50 min, la 180- 200 grade.

Scoateti tava din cuptor si asezati deasupra pungii o alta tava de chec de aceeasi dimensiune cu cea folosita si in care puneti ceva greu.

Lasati la racit pana a doua zi.

Indepartati greutatile si dati tava cu punga cu tot la frigider, pentru cateva ore.

Indepartati punga.

Serviti toba feliata.
Pastrati la frigider, invelita in hartie de copt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Bocceluţe din cotlet de porc umplute cu cârnaţi
Bucataras.RO

Bocceluţe din cotlet de porc umplute cu cârnaţi

Ideea am preluat-o de la Sara&Mike,foarte mult mi-au plăcut ,mai ales că e o reţetă simplă ,iar pentru umplutură se pot...

Bocceluţe din cotlet de porc umplute cu cârnaţi
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola