Tarta Sarata cu Spanac Sau Scarole

Complexitate
redusa
Tarta Sarata cu Spanac Sau Scarole

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 1/2 pahar apa minerala
  • 1 ou
  • 30 g untura
  • sare
  • Umplutura:
  • 1 ceapa verde
  • 50 g kaizer
  • 1 kg spanac congelat sau scarole
  • sare
  • piper
  • 6 linguri parmezan
  • 1 ou
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus

Mod de preparare

Am facut tarta asta cu scarole din gradina dar reteta originala era cu spanac, este delicioasa.

Preparare:
Se amesteca faina cu oul, apa minerala si untura. Se face un aluat elastic care se lasa un pic sa se odihneasca.

Intre timp se pregateste umplutura.
Se pune uleiul intr-o tigaie se taie ceapa marunt si se pune la calit impreuna cu kaizerul. Dupa care se adauga spanacul (eu am pus scarola fiarta un pic inainte) si se mai caleste un pic impreuna sa prinda gust se sareaza si se pune piper dupa preferinta. Se lasa la racit.

Se adauga parmezanul si oul si se omogenizeaza bine.

Se pregateste o forma rotunda de 28 cm se unge cu untura si se tapeteaza cu faina.

Aluatul se imparte in doua, o parte un pic mai mare decat cealalta. Se intinde o foaie destul de mare care sa imbrace si peretii formei, se pune umplutura se niveleaza bine si se pune a doua foaie deasupra se inteapa cu furculita si se unge cu galbenus de ou.

Se coace la foc moderat pentru 30 minute sau pana cand este frumos colorata.

Este un aperitiv sau cina minunat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
4
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Cornuri cu gem
Bucataras.RO

Cornuri cu gem

Desi este foarte cald afara m-am incumetat intr-o dimineata pe racoare sa fac cateva cornulete, ideale pentru pachet la lucru...

Cornuri cu gem
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola