Tarta cu ciuperci

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu ciuperci

Ingrediente

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • aproximativ 300 gr faina alba de grau
  • 2-3 linguri cu ulei de masline
  • 15-20 gr drojdie proaspata
  • 100 ml apa calduta
  • sare dupa gust
  • o lingurita cu zahar
  • rozmarin si seminte de chimen dupa gust
  • Pentru compozitie ne sunt necesare:
  • 10-15 ciuperci
  • 1 ou mare (de curte)
  • 2 linguri cu smantana grasa
  • 4 rondele de branza de burduf
  • cateva bastonase de ardei gras
  • cateva frunzulite de busuioc proaspat

Mod de preparare

Incepem prin a pregati aluatul: Intr-un bol micut adaugam zaharul si drojdia; le pasam cu ajutorul unei lingurite pana ce compozitia devine lichida; pastram bolul intr-un loc caldut, pentru 10-15 minute, timp in care drojdia va dospi.

Cernem faina intr-un vas, adaugam condimentele dupa gust (sarea, rozmarinul si chimenul), drojdia dospita si mai apoi, putin cate putin, apa calduta.

Amestecam toate ingredientele si framantam aluatul adaugand, treptat, uleiul.

Acoperim vasul cu un prosopel curat si il pastram la cald pana ce isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim compozitia:

Taiem ciupercutele in felii si le coacem pe o tava de aragaz, cat sa se rumeneasca usor.

Oul il batem spuma, adaugam smantana si omogenizam.

Din aluatul obtinut intindem o foaie subtire, in functie de marimea vasului in care vom coace tarta.

Ungem vasul cu ulei sau cu putin unt, asezam foaia si adaugam oul cu smantana. Deasupra aseazam rondelele de branza, ciupercutele coapte si bastonasele de ardei gras.

Coacem placinta la 150 de grade pentru 55 de minute aproximativ sau cat sa se rumeneasca usor.

O lasam sa se raceasca trep

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
3
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Spatzle cu sos de ciuperci si parmezan
Bucataras.RO

Spatzle cu sos de ciuperci si parmezan

Este prima data cand prepar spatzle si asta se datoreaza unui bucataras drag mie, care a postat o astfel de reteta pe site si...

Spatzle cu sos de ciuperci si parmezan
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!