Tarta cu Afumatura, Rosii Si Ceapa Verde

Complexitate
medie
Tarta cu Afumatura, Rosii Si Ceapa Verde

Ingrediente

  • PENTRU TARTA:
  • 200 g faina
  • 50 g malai fin plus extra pentru presarare
  • 140 g unt rece taiat bucati mici
  • 50 g parmezan ras
  • un ou
  • PENTRU UMPLUTURA:
  • 4 oua si 2 galbenusuri
  • 400 ml smantana
  • 150 g afumatura (sunca afumata, cremwursti afumati etc)
  • 2 rosii feliate rondele
  • o mana de ceapa verde

Mod de preparare

Se amesteca faina, malaiul, untul si un praf de sare cu mixerul. se adauga oul parmezanul si doua linguri cu apa rece se amesteca pana cand aluatul devine omogen.

Se inveleste in folie de plastic si se da la rece pentru 30 minute. Se presara malai pe suprafata de lucru se scoate aluatul din folie si se intinde atat cat sa incapa intr-o forma de tarta cu diametrul de 28 cm. Se pune usor in forma se taie surplusul de aluat si se mai lasa 30 minute la racit.

Se incalzeste cuptorul la 200 grade, se introduce forma in cuptor si se coace timp de 20 minute pana cand prinde o nuanta aurie. Se lasa putin sa se raceasca, se reduce intensitatea cuptorului cam la 180 grade.

Se bat ouale cu smantana si un praf de sare, se aranjeaza afumatura, rosiile si ceapa verde peste aluat apoi se toarna compozitia de ou cu smantana deasupra.

Se coace timp de 30 minute pana se rumeneste. se poate servi atat calda cat si rece.
Se poate servi atat calda cat si rece, ca aperitiv.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Desert tort red velvet sau catifea rosie
Bucataras.RO

Desert tort red velvet sau catifea rosie

Primavara, martisoare, ghiocei... Ce s-ar mai potrivi la fix in acest tablou de martie? Exact: un desert fin! Tortul Red...

Desert tort red velvet sau catifea rosie
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola