Sparanghelul se fierbe dupa metoda stiuta, se prepara o pasta din spanac, ulei, sare si praf de usturoi, dupa gust. Se indeparteaza coaja de la feliile de piine (feliata, patrata), si se intind cu sucitorul ca orice coca. Pe feliile de piine intinsa astfel se pune un strat subtire de maioneza si sparanghelul ca in schema de mai jos. Se dau la cuptor pina incep sa se rumeneasca la fel ca la prajiitorul de piine. Se scot pe farfurie si se pune peste ele pasta de spanac cu usturoi.
Neavind la indemina piine patratoasa, am folosit o painica normala, de aceea nici forma nu este cea scontata. Daca folositi felii de piine patrate, veti obtine niste mici ''pliculete'' simpatice ca in desen.
A iesit o tocanita tare buna, delicioasa de fapt!
Tocanita de porc cu cartofiCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii