Sandwich Monte Christo (Pranz American)

Complexitate
redusa
Sandwich Monte Christo (Pranz American)

Ingrediente

  • 3 felii de paine
  • 1 ou
  • 1 lingurita de frisca lichida neandulcita (din cea ptr gatit)
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita de zahar
  • sare
  • 1/2-1/3 lingurita de scortisoara
  • 3 felii svaiter (sweet cheese) (eu am pus cheddar)
  • 2 felii sunca de porc (nu am pus)
  • 2 felii de sunca de curcan (am pus dublu ca sa inlocuiesc sunca de porc)
  • 50 gr unt pentru prajit

Mod de preparare

Se serveste cu supa de rosii ... reteta urmeaza .....

Supa de rosii

Oul, frisca lichida, esenta de vanilie, zaharul, scortisoara si sare se amesteca bine de tot si se pune deoparte.

Se iau feliile de paine si se aseaza una langa alta.

Pe prima se pune svaiterul pe a doua svaiter si doua felii de sunca pe a treia felie iar svaiter si restul de felii de sunca.

Se pune felia a doua peste felia a treia (cu sunca in sus si peste ea se aseaza prima felie cu svaiterul in jos (culcat pe sunca).

Se ia o tigaie si se lichefiaza untul. Cand untul este fierbinte se ia sandwichul si se inmoaie pe ambele parti plus lateralul in amestecul de ou pus deoparte.

Se prajeste 2 minute pe o parte si inca unu sau doua minte pe partea opusa, apoi pe laterale.
se aseaza in cuptorul incalzit pentru cateva minute sa se topeasca svaiterul mai bine (se poate folosi si cuptorul cu microunde).

Se serveste cu supa de rosii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Baba au rhum
Bucataras.RO

Baba au rhum

Dupa cum se stie, e o reteta franceza, dar se zice ca oficial, aceasta reteta a fost inventata in prima jumatate a secolului...

Baba au rhum
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola