Salata Tiganeasca de Peste

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Salata Tiganeasca de Peste

Ingrediente

  • Te trailen bahtale toti nehalitii! Da la mama Amigdala cu o rateta da peshte da-i zace romanes da cand sa face sa hoftica dusmanii! Da ensperatie da la internetu fara numar fara numar fara numar! Ca tot o furara hai noshtri da la fabreca, mo!
  • Sa ia 2-3 macroi (d-aia de nu ie barii la burta, da? )
  • enibahar boabe
  • piper boabe
  • dafin
  • 1 ceasca de otet
  • 4 rroja (adeca linguri) da ulei
  • 4 puruma (adeca cepe, ce, nu stiti, mo?)
  • 2-3 cutii rosii far da cuaja intreji in bolioane, cine e shmecher si are de la ma-sa/matusa-sa/bunica-sa sa puie bulion de ardei, ardei capia, gras rosu, etc
  • 1 lingurita da sare din aia barie da sa pune la muraturi

Mod de preparare

Cum sa face: sa scoate matele la peste si sa taie in doua sau daca vreti in 3-4 bucati.

Intr-un litru jumate da apa sa pune ceasca da otet, enibaharu si piperu boabe si foi de dafin. Sa da in clocot ca la dascantecu da sperietura si cand sa face dafinu' verde inchis frumos (asha o zas mama Amigdala) si ferbe apa acolo in ceauan sa adauga peshtele si sa mai lasa 5 minute sa sa fiarba. Dupa cele 5 minute sa scoate peshtele, sa scurje, sa aleje da oase si sa scoate pelita dupa iel si sa taie bucatele cu shuriu'. Oasele sa pune la o parte da dascantat da mucigai in borcane, da gandaci da bucatarie, da lingura da lemn da colinda singura si intoarce berbeleac limba-n gura ca-i cu leac, da sperietura si da umflatura sa pocneasca in gura. Na, ca zasai si pa asta!

P'orma intr-o tigaie sa calesc cele 4 puruma (astea ie cepe, ati uitat, nehalitilor? ), apoi sa pune cele 2-3 cutii da rosii taiate (daca ie prea groasa compozatia sa mai pune ceva sos de rosii), enibaharu' si piperu' da' macinate (mama Amigdala pune piperu' si macinat si boabe), 2 frunze de dafin, lingurita da sare si ardeii sau bulionu' da ardei, boia iute/sau dulce dupa cum vrea mushchiu' lu' matale. Dupa ce sa face astea sa toarna intr-un ceauan peste peshte si sa lasa asa f'o 3 ceasuri.
De la esperenta lu' mama Amigdala gustu' e mai belea dupa o zi.
Si mai zace mama Amigdala ca fara enibahar te faci da bafta si da ce o mai fi ca nu iasa bun.

Bafto delo-delo nehalitilor, io ma duc sa vrajasc da telecomanda si voi sa imi zaceti cum va iesira!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Rulouri de butterfish, cu crochete de paine prajita, crema de ciuperci by Delaco, ridichi si crema de aceto balsamic
Bucataras.RO

Rulouri de butterfish, cu crochete de paine prajita, crema de ciuperci by Delaco, ridichi si crema de aceto balsamic

Nu sunt eu un fan al pestelui, dar Butterfish-ul mi se pare senzational. Daca nu gasiti il puteti inlocui cu oricare peste cu...

Rulouri de butterfish, cu crochete de paine prajita, crema de ciuperci by Delaco, ridichi si crema de aceto balsamic
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!