Rulouri picante din dovlecei, cu guleras jambonat, umplute cu legume sotate

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Rulouri picante din dovlecei, cu guleras jambonat, umplute cu legume sotate

Ingrediente

  • 2 dovlecei tineri
  • cateva felii subtiri de jambon
  • 250 g mix de legume (dupa preferinta)
  • 150 g scarita afumata
  • 100 g cascaval
  • 1 ardei iute rosu
  • ulei
  • sare
  • amestec uscat de condimente (cimbrisor, oregano, dafin, maghiran, piper)
  • cateva scobitori din bambus

Mod de preparare

Se spala si se sterg bine dovleceii, apoi se taie capetele si se feliaza pe lung, in fasii siubtiri care apoi se coc un pic pe ambele fete, cateva secunde, pe un gratar de teflon, uns cu un strop de ulei.
Se scot feliile pe un platou si, cat sunt calde, se ruleaza cu grja si se prind capetele cu o scobitoare.
Intr-o tigaie se incinge un pic de ulei in care calim iute, cateva secunde, ardeiul iute taiat rondele curatate de seminte, il scoatem pe o farfurioara si in acelasi ulei calim scarita afumata taiata cubulete mici impreuna cu legumele, saram si condimentam dupa gust si lasam sa scada tot sucul lasat si legumele sa se inmoaie. Taiem si cascavalul cubulete mici.
Se pregateste o tava tapetata cu hartie pentru copt si se asaza rulourile unul langa altul. In fiecare rulou se baga cate un rulou de jambon, lasand 1 cm mai inalt decat rulou de dovlecel pentru a-l putea petrece peste ruloul de dovlecel, ca un guler.
In fiecare rulou astfel aranjat se pune cate o lingura de legume sotate, apoi se presara cubulete de cascaval si deasupra iar legume sotate, si presaram si cateva cubulete de cascaval. Cascavalul are rolul de a lega legumele sotate si de a da cosistenta legata preparatului.

Se dau la cuptor cca. 15 minute, dupa care se indeparteaza scobitorile si se asaza pe platou decorate cu rondelele calite de ardei iute si oregano sau cimbrisor verde. Se pot consuma ca aperitiv rece, sunt delicioase.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Snitel de pui in pesmet cu garnitura de ciuperci si orez.
Bucataras.RO

Snitel de pui in pesmet cu garnitura de ciuperci si orez.

Snitelul din piept de pui este mult mai light decat snitelul din carne de porc

Snitel de pui in pesmet cu garnitura de ciuperci si orez.
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola