Pulpele spalate si zvantate se mai subtiaza cu un cutit, apoi se sareaza si condimenteaza. Pe fiecare bucata de pulpa se pune cate o felie de cascaval si deasupra lui, 2 jumatati de pruna, se ruleaza cu grija, apoi se prinde cu o scobitoare. Fiecare rulou se infasoara cu prima fasie de jambon, incepand pe lungul ruloului, sa acopere capetele fiecarui rulou, astfel incat sa nu se piarda cascavalul care se va topi apoi cu inca cate 3 fasii infasurate pe fiecare rulou in parte si prinse capetele cu scobitoare. Se asaza unul langa altul in tava mai inalta, se stropesc cu ulei de masline, se presara condimentele, usturoiul feliat, lingurita de legume deshidratate, sare, vinul sec si apoi completam cu apa, dar nu sa le acopere, pe margine punem cateva jumatati de pruna, pentru a da aroma mai intensa. Se acopera cu folie de aluminiu si se da 30 de minute la foc mare, se da la o parte folia si mai lasam cca. 20 minute sa se rumeneasca frumos!
Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorEste prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se părea mereu o treabă tare migăloasă, dar cum am avut multe...
Gem de gutuiCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii