Rulada cu Ciuperci II

Complexitate
redusa
Rulada cu Ciuperci II

Ingrediente

  • -1 kg ciuperci proaspete
  • -200 ml ulei
  • -5 linguri faina
  • -500 ml + 250 ml lapte
  • -50 g cascaval ras
  • -100 ml smantana
  • -5 oua
  • -1-2 linguri unt
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Caliti putin 4 linguri de faina in 150 ml ulei incins, stingeti cu 500 ml lapte putin sarat, transferati pe bain- marie si fierbeti pana se ingroasa. Lasati la racit.

Inglobati pe rand galbenusurile, amestecand energic de fiecare data, apoi albusurile batute spuma. Turnati intr-o tava tapetata cu unt si faina sau hartie de copt si dati la cuptorul preancalzit, pentru 15- 20 min, la foc potrivit sau pana ce este coapta si se aureste frumos. Rasturnati peste un servet umed (scoateti hartia de copt, daca ati folosit) si rulati. Lasati la temperatura camerei sa se raceasca.

Intre timp, inabusiti ciupercile feliate in unt incins pana sunt facute si scade zeama lasata de acestea, amestecand, apoi, condimentati cu sare si piper, dupa gust. Turnati peste ele un sos alb facut din: 1 lingura de faina calita in 50 ml ulei, stins cu 250 ml lapte si fiert la foc mic, pana se ingroasa. Omogenizati cu ciupercile facute.

Derulati foaia, intindeti ciulamaua de ciuperci calda, rulati la loc si puneti-o intr-un vas termorezistent, uns cu putin unt (sau o tava unsa).

Puteti alege sa o pregatiti in trei variante:
-simpla;
-presarata cu cascaval ras;
-unsa cu smantana condimentata cu sare si piper, dupa gust, presarata uniform cu cascavalul ras si turnat restul de smantana, in vas.

Indiferent de varianta, dati apoi la cuptorul incins, pentru 10- 15 min, sa se gratineze.

Serviti calda, feliata, dar este la fel de buna si rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Desert Duo de ciocolata
Bucataras.RO

Desert Duo de ciocolata

Pentru că azi sunt Sfinţii Trei Ierarhi, am găsit un motiv bun să-l sărbătorim pe tata (Vasile). Îmi place să...

Desert Duo de ciocolata
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!