Rulada cu Cas (Cascaval) si Ciuperci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Rulada cu Cas (Cascaval) si Ciuperci

Ingrediente

  • -500g ciuperci champignon, feliate, calite, condimentate si scurse de zeama;
  • -350 ml lapte;
  • -100g margarina;
  • -un praf de sare;
  • -125 g faina;
  • -4 oua;
  • -5-6 linguri smantana groasa;
  • -150-200g cascaval ras;
  • -150-200g sunca

Mod de preparare

Se fierb pe foc, intr-o cratita, laptele, un praf de sare, margarina si cand da in clocot se toarna in bloc (deodata) toata faina. Se amesteca repede si energic, sa nu se faca cocoloase, pana la omogenizare si aluatul se desprinde de pe peretii vasului (rezulta un aluat tare, ca cel de la ecler).

Se ia imediat de pe foc si se lasa sa se recoreasca bine, apoi se adauga pe rand cate un ou, amestecand energic, dupa fiecare, pana la omogenizare.

Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins, la foc potrivit, 10-20 min, pana se aureste deasupra (sa nu se arda sau sa se inchida prea tare la culoare).
Se scoate din tava pe un servet udat si stors, si se indeparteaza hartia.

Asa fierbinte, se unge cu smantana si se presara uniform, 3/4 din cascavalul ras, pe toata suprafata.

Se repartizeaza feliile de sunca peste care se pun ciupercile si restul de cascaval ras, pe toata rulada.

Se ruleaza strans cu ajutorul servetului umed, apoi se transfera in folie tranparenta (alimentara), se inchid capetele si se da la rece (la frigider) cel putin 2 ore (eu o tin de pe o zi pe alta).
Se feliaza si se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Trigoane cu branza
Bucataras.RO

Trigoane cu branza

Simple,rapide si extrem de gustose.

Trigoane cu branza
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola