Puneti intr-un vas, la fiert, laptele cu sarea. Separat, dizolvati faina in putin lapte rece. Turnati-o peste laptele clocotit si lasati pe foc pana se ingroasa, amestecand. Lasati la racit. Inglobati galbenusurile pe rand, omogenizand dupa fiecare, apoi albusurile batute spuma.
Turnati amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana ce este coapta si aurie la culoare. Scoateti-o pe un servet umed, rulati si lasati la racit.
Intre timp pregatiti umplutura:
Frecati bine untul cu pateul si mustarul. Adaugati ardeiul, sunca, ouale - taiate cubulete mici; patrunjelul si ceapa tocate marunt si potriviti de sare si piper. Intindeti umplutura in strat uniform pe suprafata foii, rulati la loc, inveliti in folie alimentara si dati la rece.
Serviti-o ca aperitiv, feliata.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorEste o reteta foarte rapida, numai buna de pregatit atunci cand avem musafiri, dar si atunci cand se aduna familia la masa....
Pui cu Bere Neagra (Reteta Video)Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii