Polenta Picanta cu Ciuperci Sau Aperitiv Fancy

Complexitate
redusa
Polenta Picanta cu Ciuperci Sau Aperitiv Fancy

Ingrediente

  • 75 gr malai
  • 250 ml supa de pui
  • 250 ml lapte
  • 1 frunza dafin
  • 60 gr branza Gruyere (eu am pus parmesan si inca un fel de branza cu mult usturoi)
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 25 gr unt plus ulei pentru prajit
  • 250 gr ciuperci proaspete
  • 1 ceapa
  • marar
  • usturoi dupa gust
  • vin alb

Mod de preparare

Se amesteca supa de pui si laptele, se adauga frunza de dafin, sare si piper si sa pun la foc. Intre timp se curata ciupercile, se feliaza, se spala si se toaca ceapa.

Se pune ulei intr-o tigaie si se adauga ceapa tocata. Se prajeste pentru cateva minute dupa care se adauga ciupercile. Se prajesc impreuna, se adauga vinul si se fierb cateva minute, pana tot lichidul s-a evaporat. Se drege de sare, piper, usturoi si marar si se stinge focul.

Intre timp laptele cu supa au inceput sa fiarba, se indeprteaza frunza de dafin si se adauga dupa aceia, malaiul, in ploaie, amestecand cu telul mereu ca sa nu se formeze cocoloase. Branza se da pe razatoare, dupa care se adauga peste mamaliga fierbinte si se amesteca in continure pana se topeste. Se ia de pe foc si se pune intr-o tava de marimea 20 cm x20cm si sa lasa la racit.

Dupa racire, se scoate din tava se portioneaza in patrate mici de 2cmx2cm si se prajesc in tigaie cu putin unt combinat cu ulei. Dupa ce s-au prajit pe o parte, se intorc pe partea cealalta si se prajesc pana prind si acolo o culoare aurie. Se scot pe servetele absorbante, se acopere cu alte servetele absorbante, se preseaza usor ca sa scoatem excesul de ulei.

Se aseaza apoi pe platoul de servire si se pune deasupra fiecarui patrat prajit, cate doua lingurite de ciuperci.
Se presara parmesan ras deasupra (doar putin de tot) si apoi se presara si cateva fire de patrunjel proaspat (tocat desigur).

Se serveste ca aperitiv la mesele festive, langa un pahar de vin de buna calitate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
Desert chec zebra cu portocale
Bucataras.RO

Desert chec zebra cu portocale

Daca iti e pofta de un desert cu arome de fructe, am eu o solutie si rapida si gustoasa: Chec zebra cu portocale sau chec...

Desert chec zebra cu portocale
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola