In laptele caldut se pune drojdia, plus lingurita de sare. Toate acestea se pun peste faina impreuna cu uleiul si ouale, iar apoi se framanta. Se acopera si se lasa la dospit o ora.
Pt. Umplutura;
Branza se amesteca cu salamul de sunca taiat cubulete, apoi se adauga 1/2 ceapa, 3 oua + eventual 1 albus, verdeturi, gogosar si se condimenteaza.
Aluatul se imparte in doua, o parte mai mare si una mai mica. Partea mai mare se intinde in tava dupa ce aceasta a fost unsa cu margarina. Peste aluat se presara gris apoi se pune umplutura.
a doua bucata de aluat se pune peste umlutura in forma de grilaj.
Se pune la cuptor, iar cand este aproape gata se toarna peste placinta 2 oua batute cu smantana si se mai tine pentru 15 min la cuptor.
Apropo, daca vreti sa o faceti, sa folositi o tava cu peretii mai inalti, pentru ca atunci cand pui oul cu smanata sa nu curga in cuptor, ca iese un fum ... va spun eu
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorEste prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se părea mereu o treabă tare migăloasă, dar cum am avut multe...
Gem de gutuiCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii