Pizza si Un Aluat Dupa O Reteta Jamie Oliver

Complexitate
redusa
Pizza si Un Aluat Dupa O Reteta Jamie Oliver

Ingrediente

  • Sos:
  • -ulei de masline
  • -2 cateti de usturoi, taiati in felii fine
  • -1 lingura cu varf, frunze de busuioc proaspat, tocat fin / ¼ lingura busuioc uscat
  • -400 g rosii cherry in sos de bulion / rosii in bulion (din conserva)
  • -1/4 lingurita oregano uscat
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -½ ardei iute, proaspat sau uscat, tocat marunt (optional)
  • Aluat:
  • -1 lingura zahar
  • -2 pachetele drojdie uscata de 7 g fiecare / 42 g drojdie proaspata
  • -550 ml apa, calduta
  • -800 g faina alba
  • -200 g gris
  • -1 lingura sare
  • -4 linguri ulei de masline
  • Topping:
  • -salam, taiat cubulete
  • -ciuperci, feliate si calite in putin ulei
  • -masline, fara samburi
  • -costita afumata / kaiser, bacon etc taiat bastonase
  • -gogosar / ardei rosu, taiat fideluta
  • -cascaval mozzarella / cascaval, ras
  • Sau orice alte toppinguri va plac

Mod de preparare

Sos:
Caliti in putin ulei incins usturoiul pana devine usor galbui, avand grija sa nu se arda.
Adaugati frunzele de busuioc, rosiile cu tot cu sos, oregano uscat, putina sare, piper si ardeiul iute (optional).
Lasati la foc mic 20 min, amestecand ocazional.
La final zdrobiti partial rosiile intr-un piure fin.
Gustati si mai asezonati cu sare si piper daca este nevoie.
Lasati sosul sa se raceasca.

** Puteti mari cantitatile daca doriti mai mult sos pentru pizza.

Aluat
Amestecati zaharul cu drojdia si dizolvati in ½ din apa calduta. Lasati deoparte 5 min.

Puneti intr-un vas mai mare faina cernuta si amestecati-o cu grisul si sarea.
Faceti o adancitura la mijloc in care turnati uleiul si drojdia activata.
Amestecati cu o lingura aducand faina de pe margini, apoi adaugati tot cate putin din restul de apa calduta pana capatati consistenta de aluat.
Framantati energic 5- 10 min.

Dati-i forma de bila, ungeti suprafata aluatului cu putin ulei, inveliti cu folie alimentara si lasati la crescut, la temperatura camerei, minim 15 min (de preferat 40- 50 min) sau pana ce isi dubleaza volumul.

** Puteti pregati aluatul cu o seara inainte.

Puneti-l intr-un vas foarte mare, inveliti lejer in folie alimentara si dati la frigider pana a doua zi.
Atentie! lasati loc aluatului sa creasca pentru ca isi va tripla volumul.
Inainte de intrebuintare, scoateti vasul din frigider si lasati aluatul 1 ora la temperatura camerei.
** Aluatul poate fi congelat.

Impartiti aluatul in bilute mai mici, in functie de cate pizza vreti sa faceti si in ce forme (ca o medie, pot iesi cam 6 pizza rotunde, maricele sau 2 tavi de aragaz).

Intindeti blatul de pizza intr-o foaie subtire, prin presare cu mana, direct pe hartia de copt taiata dupa marimea tavii si lasati-l sa stea 10 min, la temperatura camerei.

Repartizati uniform sosul si topping-ul folosit / dorit.

Intre timp, puneti tava in care urmeaza sa coaceti pizza pe raftul de jos al aragazului si incalziti cuptorul la 250 grade (maxim).

Scoateti tava incinsa, transferati in ea pizza cu hartia de copt cu tot si dati imediat la cuptorul preIncalzit, pentru cca 10- 12 min, la 250 grade (maxim) sau pana ce blatul este copt si incepe sa se rumeneasca frumos.

Scoateti pizza coapta din tava, puneti imediat in ea o alta pregatita si dati la cuptor.

** Folosind acesta metoda de coacere veti obtine o pizza cel mai apropiat de cele facute in cuptorul cu lemne. Daca aveti o piatra de granit care sa fie incinsa inainte in cuptor, veti avea parte de o pizza si mai delicioasa.

Serviti calda, feliata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Dulceata de caise
Bucataras.RO

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice. In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!