Pizza (cu Crusta) din Dovlecei

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Pizza (cu Crusta) din Dovlecei

Ingrediente

  • 4 dovlecei de 15-20 cm lungime si 25 cm grosime
  • cca 100- 150 gr cascaval mai moale (eu am folosit primo sale)
  • 1 ou
  • 2 linguri de cuburi mici din acelasi cascaval sau de mozzarella
  • citeva ciuperci
  • citeva masline negre fara simbure si taiate in jumatati
  • 6 linguri de pulpa de rosii (din conserva)
  • sare, piper

Mod de preparare

Am taiat 1/4 de dovlecel in felii foarte subtiri si l-am pus deoparte (asta daca vreti sa adaugati la sfirsit peste pizza si felii de dovlecel, altfel puteti sari peste aceasta operatiune).

Am ras restul dovleceilor pe razatoarea cu gauri mari, le-am pus putina sare si le-am lasat vreo 5 minute sa traga apa, apoi le-am stors bine in pumn.

Am rasturnat dovleceii rasi intr-un vas de sticla cu capac (daca nu are capac puneti voi folie de aluminiu pe deasupra) si am bagat in cuptorul deja incalzit la maxim pentru 5-10 minute (sunt gata cind daca ridicati capacul vasului de sticla iese putin abur, se vede ca s-au incalzit). Cine vrea, poate sa faca aceasta operatiune in cuptorul cu microunde.

Scoateti vasul cu dovlecei din cuptor si il lasati fara capac (chiar amestecati putin cu lingura printre dovlecei) sa se raceasca cit sa ii puteti atinge cu mina.

In acest timp pregatiti ciupercile, feliile de dovlecei si sosul de rosii.

Dovleceii feliati si ciupercile feliate le puneti in cuptorul incins pe o tava cu hirtie si le lasati pina cind se inmoaie si mai pierd din lichid. Evident ca puteti folosi dupa gustul vostru ciuperci fierte, oparite, inabusite in tigaie. La fel si dovleceii. Eu insa le-am incalzit in cuptor fara grasimi.

Puneti pulpa de rosii (erau rosii taiate cuburi cu tot cu zeama lor) intr-un ibric cu putina sare si piper macinat proaspat si lasati sa fiarba pina cind se evapora apa in exces si sosul se ingroasa. Cine vrea, poate sa puna si un catel de usturoi sau tulpinile verzi de la patrunjel (fara frunze) care vor da gust si pe care la sfirsit le va arunca.

Varsati dovleceii pe un servet de pinza, de bucatarie, am strins servetul in jurul dovleceilor ca o traistuta (cum se face cind puneti brinza de vaci la scurs) si am stors cu mina. Atentie, daca nu sunt destul de raciti o sa va opariti. a iesit foarte mult lichid, la prima stoarcere cind erau inca cruzi am scos 1/2 de cana de cafea cu lapte cu zeama si acum a mai iesit aproape o cana (ramine putin).

Am pus dovleceii intr-un castron, apoi am adaugat sare, piper, oul si cascavalul ras (daca cascavalul vostru e sarat nu mai puneti sare). Amestecati cu mina ca la chiftele pina cind obtineti o compozitie destul de omogena.

Am pregatit o tava de cuptor cu hirtie de copt, am rasturnat compozitia, am apasat cu mina si i-am dat forma ca de crusta de pizza (rotunda si nu foarte inalta 5 mm cca). Am copt in cuptorul gata incazlit la 190° c cca 20 minute sau cit e nevoie ca sa se rumeneasca putin, d ar nu de tot.

Acum este momentul sa adaugati intii sosul fiert si racit de rosii si apoi cuburile de brinza, maslinele, feliile de dovlecei si ciuperci. Mai puneti la cuptor la temperatura maxima de data asta cit e nevoie ca sa se topeasca brinza.

Lasati sa se raceasca putin inainte sa o taiati si serviti.
Puteti pune si altceva pe pizza de exemplu:
- ton care se potriveste minunat cu zucchina, sau
- file de ansoa cu sos de rosii si masline, sau
- sunca Praga, cotto sau crudo felii taiate subtiri si pe care insa le puneti pe pizza calda cind o scoateti din cuptor si nu le coaceti
- oua fierte felii sau sferturi
- cartofi fierti taiati felii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
4
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Desert cosulete cu crema de vanilie si fragi din dulceata
Bucataras.RO

Desert cosulete cu crema de vanilie si fragi din dulceata

Îmi place foarte mult crema de vanilie, mai ales când îi asociez fragii din dulceață, așa că am făcut...

Desert cosulete cu crema de vanilie si fragi din dulceata
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită citeste mai mult
Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!