Pizza cu ansoa si ceapa caramelizata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Pizza cu ansoa si ceapa caramelizata

Ingrediente

  • 350 gr faina(eu am pus jumate-jumate faina alba si faina integrala)
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri lapte
  • 1 pliculet de drojdie uscata (7g)
  • 3 linguri apa calda
  • 1 lingurita zahar
  • Toppinguri:
  • ceapa caramelizata
  • mozzarella
  • ansoa (16 fileuri)
  • capere
  • busuioc proaspat

Mod de preparare

Am pus drojdia cu zaharul si apa calda si am facut o maia pe care am lasat-o sa se umfle. Am pus faina cernuta prin sita intr-un castron, am facut o gaura in mijloc si ma turnat maiaua, uleiul si laptele. Am framantat coca si am mai adaugat vreo doua linguri de lapte ca mi s-a parut cam tare.
Am pus coca intr-un vas uns cu ulei si am acoperit cu un servet si am lasat-o pana s-a dublat.

Ceapa caramelizata:
2 cepe rosii taiate julliene (solzisori) se pun la calit in ulei. Cand sunt translucente se adauga 2 linguri de zahar (de preferat din cel maro) si trei linguri de otet balsamic si se lasa sa scada lichidul si sa se evapore otetul, pana se caramelizeaza.
Se incalzeste cuptorul la 200C (425F)
Am mai framantat aluatul putin si l-am intins intr-o tava rotunda cu diametrul de 31 cm unsa cu ulei.
Am pus sosul de rosii pe blat (rosii tocate din conserva, calite un pic cu usturoi, ceapa si ierburi -oregano, cimbru si busuioc uscat), apoi ceapa caramelizata, mozarella, niste busuioc proaspat, capere si ansoa. Se pot adauga masline si orice alte toppinguri va plac.
Se coace la foc mare pana marginile de la coca sunt aurii si s-a topit branza de pe pizza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
Desert chec zebra cu portocale
Bucataras.RO

Desert chec zebra cu portocale

Daca iti e pofta de un desert cu arome de fructe, am eu o solutie si rapida si gustoasa: Chec zebra cu portocale sau chec...

Desert chec zebra cu portocale
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola