Piftie curcan

Portii
15
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
150 minute
Complexitate
redusa
Piftie curcan

Ingrediente

  • 1,5 kg tacamuri curcan
  • 1 pulpa curcan
  • 3 aripi curcan (circa 1 kg)
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 150 g usturoi
  • dafin
  • piper boabe
  • sare
  • la nevoie gelatina

Mod de preparare

Punem carnea la fiert in apa rece cu sare. Spumuim bine pana nu se mai formeaza spuma, apoi adaugam frunzele de dafin, piperul boabe, morcovii si ceapa. Lasam sa fiarba la foc mic, pana cand cade carnea de pe oase. Scoatem carnea si legumele din oala si o lasam sa se racoreasca, iar intre timp, luam un pic din zeama si o punem la congelator sa vedem daca se incheaga. Punem in zeama, usturoiul pisat si potrivim de sare. Desfacem carnea de pe oase si o taiem bucatele. Strecuram zeama sa fie limpede. Daca nu avem noroc sa se inchege, acum este momentul sa folosim gelatina, pe care o preparam conform instructiunilor de pe plic. In functie de cat de putin s-a inchegat, apreciem de cata gelatina este nevoie. Ca sa fiu sigura ca se incheaga dupa ce pun gelatina, dau iar cateva linguri de zeama de pifite la congelator. Dupa ce avem certitudinea ca pifita se va inchega, impartim carnea in boluri, cutii, castroane, etc, turnam zeama peste carne si scoatem pifita afara sau o bagam la frigider. Cine doreste poate pune si rondele de morcovi si o frunza de patrunjel. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Prajitura Raffaello
Bucataras.RO

Prajitura Raffaello

Sunt ataat de entuziasmata sa va prezint una din cele mai bune prajituri cu cocooosss          ...

Prajitura Raffaello
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!