Piftie curcan

Portii
15
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
150 minute
Complexitate
redusa
Piftie curcan

Ingrediente

  • 1,5 kg tacamuri curcan
  • 1 pulpa curcan
  • 3 aripi curcan (circa 1 kg)
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 150 g usturoi
  • dafin
  • piper boabe
  • sare
  • la nevoie gelatina

Mod de preparare

Punem carnea la fiert in apa rece cu sare. Spumuim bine pana nu se mai formeaza spuma, apoi adaugam frunzele de dafin, piperul boabe, morcovii si ceapa. Lasam sa fiarba la foc mic, pana cand cade carnea de pe oase. Scoatem carnea si legumele din oala si o lasam sa se racoreasca, iar intre timp, luam un pic din zeama si o punem la congelator sa vedem daca se incheaga. Punem in zeama, usturoiul pisat si potrivim de sare. Desfacem carnea de pe oase si o taiem bucatele. Strecuram zeama sa fie limpede. Daca nu avem noroc sa se inchege, acum este momentul sa folosim gelatina, pe care o preparam conform instructiunilor de pe plic. In functie de cat de putin s-a inchegat, apreciem de cata gelatina este nevoie. Ca sa fiu sigura ca se incheaga dupa ce pun gelatina, dau iar cateva linguri de zeama de pifite la congelator. Dupa ce avem certitudinea ca pifita se va inchega, impartim carnea in boluri, cutii, castroane, etc, turnam zeama peste carne si scoatem pifita afara sau o bagam la frigider. Cine doreste poate pune si rondele de morcovi si o frunza de patrunjel. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni
Bucataras.RO

Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni

Un deliciu, un rasfat dulce!

Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola