Pateuri cu ciuperci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pateuri cu ciuperci

Ingrediente

  • Un pachet de aluat frantuzesc (congelat)
  • 500 gr ciuperci albe
  • sare si piper-dupa gust
  • 2 cepe
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingura faina
  • 2 oua
  • 1/2 plic praf de copt

Mod de preparare

Curatam ciupercile apoi le tocam marunt si le punem in cratita, la scazut, cu putina sare.

Amestecam din cand in cand si tinem pe foc pana scade tot sucul lasat de ciuperci.

Intre timp, curatam ceapa si o tocam deasemenea, marunt. O punem in tigaie cu uleiul, la foc mic si amestecam pana cand ceapa devine sticloasa.

Amestecam ciupercile cu ceapa, potrivim de sare si piper, apoi adaugam o lingura de faina amestecata cu praf de copt si un ou batut. Cu aceasta compozitie vom umple pateurile.

Aluatul frantuzesc, decongelat, il taiem cu un cutit bine ascutit, in patrate cu latura de aprox. 10cm.

In interiorul fiecarui patrat decupam un altul (imaginile va vor fi mai de folos decat explicatiile) dar cu doar doua colturi decupate .
Pliati unul din colturi peste coltul opus si procedati la fel cu coltul ramas.

Daca v-ati impotmolit dati fuga la imagini - ele vor elucida intregul mister!

Umpleti locasul format cu ciuperci.

Ungeti toata suprafata cu ou batut si puneti in tava, pe hartie de copt si dati la cuptor, aprox 10-12 minute.
Praful de copt, are rolul de a ridica umplutura in timpul coacerii si asa sa permita aluatului frantuzesc sa se desfaca in foi, fara sa ramana necopt.

Se pot servi calde sau reci sau se pot reincalzi in cuptorul cu microunde sau in cel clasic!

Se pot umple cu carne-pregatita in acelasi mod,
cu branza sarata amestecata cu smantana si marar,
cu branza dulce si stafide,
cu gem amestecat cu nuci macinate
sau cu albusuri batute spuma cu zahar si nuci,
iar lista poate continua dupa inspiratia fiecaruia!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Prajitura Cu Mere

Prajitura Cu Mere

Prajitura Cu Mere
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Chec de Post
4
Dulciuri

Chec de Post

Chec de Post
Parteneri
Desert pasca cu ciocolata si branza, fara zahar
Bucataras.RO

Desert pasca cu ciocolata si branza, fara zahar

"Retete pentru mese in familie" Pentru sarbatorile pascale aleg mereu sa fac preparate traditionale, iar...

Desert pasca cu ciocolata si branza, fara zahar
Lasagna vegetariana
Culinar.RO

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe