Pregatire: Se pune drojdia in apa si laptele caldut si se lasa sa se dizolve. Intr-un castron se pune faina se face o gaura in mijloc si se pune compozitia cu drojdia se amesteca daca vi se pare prea groasa cum mi sa intamplat mie se mai pune un pic de apa calda.
Acum se pune sarea, piper si untura sau dupa preferinta unt, margarina sau ulei in acceasi cantitate, se framanta bine si se lasa la crescut 1 ora acoperit cu folie alimentara.
Dupa ce a trecut o ora se ia aluatul se intinde cu mainile o foaie dreptunghiulara si se pun deasupra sunca, kaizerul si branza taiate cubulete se preseaza cu mana sa intre in aluat dupa care se presara parmezanul si se face un rulou.
Am uitat sa va zic ca din aceasta compozitie trebuie sa iasa 10 panini de 3 degete fiecare. Dupa de am facut ruloul in taiem si il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt se acopera si se mai lasa 2 ore la crescut, dupa cele doua ore se ung cu ulei si se dau la cuptor la 180 grade pt 20 min, in cuptorul meu au stat cam o ora ca sa se rumeneasca, se pot unge si cu ou dupa parerea mea ies mai aurii.
Sunt buni calzi si reci, se pot congela daca raman.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm pregatit o mancare buna, buna pentru azi: piept de curcan cu sos de rosii, capere si masline. Din categoria rapid de...
Piept de curcan cu sos de rosii, capere si maslineCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii