Pancakes cu telemea si crema de avocado

Portii
10
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Pancakes cu telemea si crema de avocado

Ingrediente

  • Pentru 10 pancakes mai mici:
  • 200 de grame făină integrală de grâu
  • 1 plic praf de copt
  • 3 ouă
  • 100 de ml lapte plus extra
  • 1 ceapă roșie verde mică
  • 1 ardei capia mic
  • 100 de grame telemea
  • Sare, piper, ulei
  • Pentru crema de avocado:
  • 2 bucăți avocado
  • Sare, piper, ulei de măsline
  • Fulgi de chilli
  • 150 de grame iaurt gras
  • 150 de grame crema de branza cu verdeata
  • Un praf de zahăr
  • 1 linguriță suc de lămâie
  • Pentru ornat:
  • Roșii cherry variate
  • Măsline verzi

Mod de preparare

Acest aperitiv e ușor de pregatit și se poate consuma nu neapărat la micul dejun, merge și ca o gustare între mese...e o interpretare proprie a unei rețete clasice de "pancakes" sau, mai pe românește," clătite americane"!
Pentru clătite, tocam marunt ardeiul, ceapa, făina o cernem cu praful de copt, adăugăm ouăle, laptele, amestecăm bine, apoi restul ingredientelor, sare și piper dupa gust.
Dacă compoziția e prea densă, mai adăugăm puțin lapte, cum am procedat și eu.
Încingem o tigaie antiaderenta, o ungem cu puțin ulei, coacem în tranșe clătitele cca. 2 minute pe fiecare parte, până se rumenesc. Punem cam câte 2 linguri din compoziție odată.
După ce sunt gata, decupam cercuri cu o formă rotundă, pe care le ornam cu cremă de avocado, cu un șpriț cu vârf stelat .
Pentru crema de avocado, curățam avocado, scoatem miezul copt și îl pasam cu restul ingredientelor, până rezultă o cremă fină cu care ornam clătitele.
Adăugam roșii cherry feliate și măsline verzi.
Poftă bună!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Ciorba cu  mugur de vitel
Bucataras.RO

Ciorba cu mugur de vitel

    Nu am mai gatit pana acum mugur de vitel. Tot am vazut prin cartile de specialitate  retete, si vechi si...

Ciorba cu mugur de vitel
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!