Se inmoaie gelatina in putina supa rece.
Se spala tarhonul (patrunjelul) si se opresc cateva frunzulite. Peste tarhonul ramas se toarna supa clocotita si se lasa sa stea, vasul acoperit, 10 minute. Se scoate verdeata. Supa va capata o tenta verzuie. Se incalzeste infuzia adaugand sare si otet.
Se sparg ouale, pe rand, pe o farfurie si se toarna cu grija, sa nu se sparga, prin alunecare usoara, in infuzia fierbinte (nu in clocot! ! ). Se scot dupa 3 minute.
Se dizolva gelatina prin incalzire si se adauga in restul de supa. Se toarna putina supa in fiecare castron. Dupa ce se intareste, se pun cateva frunze de verdeata cruda, pentru decor. Se aseaza in jurul peretilor castroanelor, felii de sunca. Se introduc ouale in castroane si se toarna supa peste ele.
Restul supei se toarna pe un platou. Se dau la frigider pentru 1 ora. Se taie apoi aspicul de pe platou.
Se scoate continutul din castronase (prin scufundare in vas cu apa calda) si se decoreaza cu aspic taiat de pe platou.
Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorO bunatate de ciocolata care nu mai are nevoie de nici o introducere! Ideea am furat-o de la Gabytz, am vrut sa incerc si...
Ciocolata de casa in foi de napolitanaCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii