Se inmoaie gelatina in putina supa rece.
Se spala tarhonul (patrunjelul) si se opresc cateva frunzulite. Peste tarhonul ramas se toarna supa clocotita si se lasa sa stea, vasul acoperit, 10 minute. Se scoate verdeata. Supa va capata o tenta verzuie. Se incalzeste infuzia adaugand sare si otet.
Se sparg ouale, pe rand, pe o farfurie si se toarna cu grija, sa nu se sparga, prin alunecare usoara, in infuzia fierbinte (nu in clocot! ! ). Se scot dupa 3 minute.
Se dizolva gelatina prin incalzire si se adauga in restul de supa. Se toarna putina supa in fiecare castron. Dupa ce se intareste, se pun cateva frunze de verdeata cruda, pentru decor. Se aseaza in jurul peretilor castroanelor, felii de sunca. Se introduc ouale in castroane si se toarna supa peste ele.
Restul supei se toarna pe un platou. Se dau la frigider pentru 1 ora. Se taie apoi aspicul de pe platou.
Se scoate continutul din castronase (prin scufundare in vas cu apa calda) si se decoreaza cu aspic taiat de pe platou.
Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorApărută încă din anul 100 d. Hristos, brânza tofu a fost apreciată și consumată mai ales în Orient....
Branza tofu la grill, cu legume la aburiIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii